پولشویی و قوانین مرتبط

ساخت وبلاگ

 


پولشویی و قوانین مرتبط
پولشویی یعنی تبدیل ثروت و پول حاصل از انجام کارهای غیرقانونی و مجرمانه به اموال و دارایی های ظاهراً قانونی و مشروع. برخی کشورها پولشویی را به عنوان مبهم بودن منبع منابع مالی تعریف کرده اند.

به این عمل «پولشویی» می گویند زیرا پول های کثیف و غیرقانونی را در قالب پول های شسته شده و قانونی وارد اقتصاد می کند.

سابقه این نام به گروه تبهکاری معروف به آل کاپون در آمریکا برمی گردد که با خرید تعداد زیادی ماشین لباسشویی عمومی به پولشویی می پرداختند.

با توجه به اینکه درآمد این دستگاه ها به سختی قابل بررسی و حسابرسی بود و تقریباً هیچ راهی برای کنترل میزان درآمد آنها وجود نداشت، به نظر می رسد پول غیرقانونی که از فروش مشروبات الکلی و سایر جرایم به دست آمده است در این کشور قانونی باشد. نام درآمد این دستگاه ها و به این ترتیب مخفیانه با درآمد مجرمانه خود به صورت قانونی وارد چرخه اقتصاد کشور می شدند.

پولشویی به روش های مختلف و پیچیده ای انجام می شود و یکی از روش های رایج و معمول در پولشویی قرار دادن و اختلاط درآمدهای غیرقانونی و نامشروع در بین فعالیت ها و درآمدهای قانونی و مشروع شرکت ها و مشاغل خدماتی و پاک کردن پول از این طریق است. .

همچنین برگزاری حراج آثار هنری، خرید سهام، معامله با شرکت های بزرگ یا شرکت در فعالیت های مرتبط با حوزه ورزش نیز از روش های رایج پولشویی است.
هدف از ارتکاب جرم پولشویی و مبارزه با آن

پولشویی با هدف پنهان کردن و نامشخص کردن منبع واقعی پول و درآمد غیرقانونی انجام می شود. یکی دیگر از دلایل و اهداف پولشویی فرار مالیاتی است.

در واقع پولشویی معمولاً ارتکاب جرم ثانویه برای پوشش درآمد حاصل از جرم اصلی است و بنابراین پولشویی پس از ارتکاب جرم اصلی اتفاق می افتد.

عاملان پولشویی بیشتر مجرمان و مجرمانی مانند: قاچاقچیان اسلحه یا مواد مخدر، قماربازان، اختلاس گران، رشوه خواران و سایر مجرمانی هستند که از راه های غیرقانونی درآمد زیادی به دست می آورند و ضمن از دست دادن منبع درآمد، از پول خود استفاده می کنند. و برای سرپوش گذاشتن بر جرم خود و عدم پیگیری قانون اقدام به پولشویی می کنند و درآمد خود را قانونی جلوه می دهند.

پولشویی یکی از جرایمی است که نظام اقتصادی جامعه را مختل می کند که با قرار دادن پول های غیرقانونی در بین درآمدهای قانونی خسارات زیادی به اقتصاد کشورها وارد می کند.

برخی از آسیب های ناشی از پولشویی عبارتند از: تخریب بازار، فرار سرمایه، کاهش نرخ تولید ناخالص داخلی، ورشکستگی بخش خصوصی، افزایش ریسک خصوصی سازی، بی ثباتی نرخ ارز و توزیع نابرابر درآمد.

بنابراین یکی از دلایل مهم و اصلی مبارزه با پولشویی ناامن کردن فضا برای مجرمان و کاهش جرایم و اقدامات مجرمانه این افراد و از سوی دیگر کمک به مسئولین در جهت کشف، پیگیری و برخورد است. این جنایتکاران

تشریفات ارتکاب جرم پولشویی
پولشویی در مراحل مختلفی انجام می شود که شامل اقدامات زیر است:

مرحله اول که به عنوان: تزریق، پیش شستشو یا قرار دادن شناخته می شود. به این ترتیب است که فردی با عنوان دلال یا کارگزینی پول های کثیف و غیرقانونی را به سیستم مالی و بانکی تزریق می کند.
مرحله بعدی به لایه‌بندی، چینی یا شویی نیز معروف است، به این صورت که با هدف پنهان کردن منبع درآمد و ایجاد سردرگمی، پول از روش‌های مختلف و با انجام تراکنش‌های مختلف به حساب‌های متعدد قانونی منتقل می‌شود. . ، منتقل می شود.
در مرحله بعد پول کثیف با پول پاک ادغام می شود و تبدیل و ادغام پول به گونه ای انجام می شود که با نقل و انتقالات متعدد این پول در گردش عادی به نظر می رسد و در امور حقوقی استفاده می شود.
لازم به ذکر است که در فرآیند پولشویی بسته به شرایط ممکن است نیازی به انجام برخی از این مراحل نباشد.

رسیدگی به جرم پولشویی در قوانین ایران
از آنجایی که پولشویی یک جرایم سازمان یافته و یکی از مهم ترین جرایم اقتصادی در همه کشورهاست، راه های زیادی برای مقابله با این جرم وجود دارد.

تفاوت پولشویی با سایر جرایم در این است که در جرایم دیگر معمولاً این مجریان قانون هستند که باید مجرم بودن افراد را ثابت کنند تا آنها را محکوم کنند.

در حالی که قوانین پولشویی در ابتدا اجازه مصادره مالی و اموال متهم را می دهد و سپس متهم می تواند برای اثبات مشروعیت و قانونی بودن اموال خود اقدام کند.
اگر با این جنایت به درستی برخورد نشود یا ضمانت اجرای مناسب برای آن وجود نداشته باشد، روز به روز بر قدرت عاملان این جنایت افزوده می شود و اقتصاد کشورها ضعیف تر می شود. بنابراین، توسعه جامع، مناسب، کاربردی بسیار مهم و ضروری است قوانین راهگشا در این زمینه برای هر کشور..

وکیل در تهران...
ما را در سایت وکیل در تهران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس صفری vekiltehran بازدید : 57 تاريخ : شنبه 12 / 1 ساعت: 23:15