رجوع از هبه

ساخت وبلاگ

 


 

همانطور که می دانید هبه عقدی است که به موجب آن شخص به دیگری پول یا مال می دهد، اما در مواردی احتمال پشیمان شدن شخص از هبه ای که انجام داده است وجود دارد، در این صورت مکلف می شود؟ آیا کسی که مال را از طریق عقد هبه وقف کرده است می تواند مجدداً مال را مطالبه کند و آن را مسترد کند؟ یا به عبارتی آیا می توان به هبه مراجعه کرد؟

در اینجا قصد داریم در رابطه با سوال فوق و ارکان عقد هدیه توضیحاتی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

هدیه چیست؟
امروزه اهدای پول یا اشیاء به روش های مختلفی انجام می شود، ممکن است فرد هنگام عقد قرارداد به مواردی توجه نکند و از آن بگذرد یا از پولی که به امانت داده است صرف نظر کند یا بی دلیل باشد. پول دادن به فلان شخص و فقط به این دلیل است که آن شخص نیازمند است. در اصطلاح اعطای حق مال یا مال به اشخاص دیگر به آن هبه گفته می شود. در اینجا قصد داریم در مورد قرارداد هدیه صحبت کنیم.

از نظر لغوی کلمه هدیه به معنای هدیه و بخشش و صدقه است. اما در اصطلاح حقوقی به این معنا است: عقد هبه نوعی عقد است که در آن یکی از طرفین عقد مال یا مال را مجانا به طرف دیگر می دهد. وقف کننده را وهاب و به کسی که مال را دریافت می کند متهب می گویند.

نکته: واقف باید مالک اصلی موهوبه باشد در غیر این صورت عقد هبه دچار مشکل می شود.

قرارداد هدیه چه نوع قراردادی است؟
اگرچه در مورد نوع عقد هبه در بین فقها نظرات مختلفی وجود دارد و برخی آن را لازم و برخی دیگر جایز می دانند، اما می توان با رجوع به ماده 805 قانون مدنی عقد هبه را یکی از عقود لازم دانست. عقود مباح، اراده واقف مبنای فسخ عقد نیست و واقف نمی تواند به آن رجوع کند.

هبه یکی از عقود است، به همین دلیل علاوه بر درخواست، مستلزم قبول است، یعنی نیاز به کلمه قبول دارد. همچنین می توان گفت که قبول هبه با هر لفظی که معنای عرفی ایجاب داشته باشد و متضمن رضایت پرداخت کننده و پرداخت باشد شرط صحت به این معناست که هدیه گیرنده علاوه بر قبول هبه، باید هبه را از اهداکننده، و این لایحه نیز باید توسط اهداکننده مجاز باشد.

هدایای بدون پرداخت چیست؟
هبه غیر معوض، هبه ای است که در زمان عقد هبه، وام گیرنده را مشروط به پرداخت آن نکرده است و موهول نیز در مقابل هبه، چیزی به موهوبه نپرداخته است.

دریافت پول هنگام وقوع عقد هدیه:

عقد هبه محقق نمی شود مگر با قبول متعهدله و قبض او. بنابراین تا زمانی که متعهد مال را وصول نکرده است، عقد افدح منعقد نشده است. بنابراین رجوع حاصل نمی شود و متعهد هر زمان که بخواهد می تواند مال را پس بگیرد.

در این موارد امکان مراجعه به اهدا وجود ندارد
_وهب مال را به خدا داده است.

باید به پدر و مادر بخشش داد.

هدیه باید جبران باشد.

_مال موهوبه به حال خود باقی نمانده است، بلکه تمام یا مقداری از آن به کلی از بین رفته یا تغییر یافته است.

_وهب پس از تسلیم می میرد یا متب پس از تسلیم می میرد.
روش ارجاع از هدیه
رجوع به هبه یا لفظی است یا عملی، اگر موهوب مال را بفروشد یا اجاره دهد یا وقف کند، در صورتی که منظور هبه باشد، این موارد نیز اشاره به هبه است. در ارجاع، اطلاع واقف شرط نیست و صحیح است. اگر واقف کننده هدایایی را که نمی تواند به آن رجوع کند بفروشد، بیع متقلبانه است. و اگر واقف اجازه دهد معامله صحیح است ولی اگر اجازه ندهد معامله باطل است. برای مراجعه به هبه در نامه، طلبکار می تواند به دادگاه قانونی مراجعه و در این خصوص دادخواست تقدیم کند. دو مورد در این زمینه وجود دارد:

به طور رسمی ثبت شده است.

کمک مالی به طور رسمی ثبت نشده است.

جهیزیه دادن
زمانی که عقد واقع شد، قبلاً در مورد مهریه صحبت هایی شده بود، مهریه حق قانونی زن است که از زمان وقوع عقد تا زمان طلاق، شخص می تواند مهریه خود را مطالبه کند، حتی اگر شوهرش فوت کند. ، همچنان می تواند مهریه اش را بپردازد. مطالبه کردن

مهریه در واقع حق قانونی است که قانونگذار و در دین مبین اسلام برای زن ذکر کرده است و مهریه نباید فقط مال منقول باشد بلکه غیرمنقول باشد.

وکیل در تهران...
ما را در سایت وکیل در تهران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس صفری vekiltehran بازدید : 139 تاريخ : يکشنبه 3 / 2 ساعت: 1:00