استرداد اموال منتقل شده به همسر

ساخت وبلاگ

 


استرداد اموال منتقل شده به همسر
معمولا یک زندگی مشترک بر اساس اعتماد، همراهی خوب و دوستی بین دو نفر شروع می شود. به همین دلیل در مواردی مرد از سر علاقه و برای ابراز محبت، ملکی را به نام همسرش می دهد و یا به جای جهیزیه، مالکیت تمام یا چند دانگ خانه خود را به همسرش در محل خانه منتقل می کند. زمان ازدواج

اما متأسفانه با اختلافات خانوادگی، برخی از زوج ها با لجبازی سعی در انتقام گرفتن و سرزنش طرف مقابل دارند. در قانون روش های زیادی برای انتقال ملک وجود دارد که افراد با توجه به شرایط خود از یکی از این راه ها برای انتقال ملک استفاده می کنند. اما در مورد انتقال مال به زوج، غیر از انتقال از طریق بیع، هبه، صلح و ارث و غیره، راه انتقال از طریق مهریه نیز وجود دارد.

در این شرایط با پشیمانی شوهر پس از انتقال مال به همسر، سوالی که برای شوهر پیش می آید این است که آیا می تواند سند ملک را پس از انتقال به همسرش پس بگیرد؟

مهریه چیزی است که ارزش مالی دارد مانند سکه، نقد، مال و ... مهریه با توافق طرفین قبل از عقد تعیین می شود و شوهر موظف است آن را پس از عقد به زن بپردازد.

در صورتی که مهریه ملکی باشد به محض وقوع عقد قطعاً زوجه مالک آن مال می شود و اگر مرد مال را بفروشد زن به عنوان صاحب مال می تواند علیه او اقامه دعوی کند. مرد تحت عنوان انتقال غیر مال در دادگاه و تقاضای بطلان معامله. به ملک تبدیل شود

اگر مردی مال دیگری را به عنوان مهریه زوجه خود معین کرده باشد، باید بهای آن را به تقاضای زن به عنوان مهر به زوجه بپردازد.

در صورتی که زوجین به جای مهریه مندرج در عقد نکاح، شش دانگ یا کمتر از مالکیت ملک را به زوجه واگذار کرده باشند، ادعای این توافق باید با ادله، قرائن یا اقرار و مستندات خارجی و بدون داشتن این قرائن ثابت شود. و شواهد کمی دشوار است.

با اثبات انتقال مال به عنوان مهریه، استرداد مال به نام مرد ممکن نیست، مگر اینکه مرد بتواند ثابت کند که مال را در قالب عقد هبه به نام زن منتقل کرده است.

انتقال مال سه دانگ به زوجه با سند رسمی
معمولاً برای انتقال ملک به نام زوجه، زوجین به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه و در قالب عقد بیع اقدام به انتقال می کنند.

با انتقال ملک، سند رسمی و مندرجات آن برای طرفین معامله که در اینجا زوج هستند و نمایندگان قانونی آنها لازم الاتباع است.

بنابراین ادعای بعدی زوج مبنی بر اینکه قصد وی از انتقال در این انتقال هدیه یا هر مورد دیگری بوده است در دادگاه مسموع نیست و پذیرفته نمی شود.

اگرچه دادگاه ادعای عدم پرداخت را می پذیرد اما مبلغ مندرج در سند رسمی قیمت معامله ملک است نه مبلغ واقعی ملک. بنابراین ادعای اینکه قصد انتقال مال هبه یا چیز دیگری بوده و یا اینکه مال در مقابل مهریه به زن داده شده خلاف مندرجات سند رسمی است و قابل قبول دادگاه نیست.

مرد در صورتی می تواند از زن به عنوان مطالبه وجه اقامه دعوی کند که در موقع خرید مال سه دانگ به نام همسرش داده باشد و در عقد خرید مال به پرداخت ثمن اشاره شده باشد. به عنوان سهم زوجه و پرداخت برای مطالبه سه دانگ.

در انتقال با مبایعه نامه، مال به طور قطعی بین طرفین منتقل شده است، اما در مبایعه نامه موانعی مانند عدم مالکیت مال یا کمبود وجوه و... وجود دارد و برای این امر وجود دارد. به همین دلیل، طرفین قول می دهند و متعهد می شوند که پس از رفع موانع، انتقال را تکمیل کنند.

در این شرایط اگر هر یک از زوجین در زمان خرید ملک سه دانگ سهم داشته باشند یا هر شش دانگ به نام زن خریداری شده باشد، اسناد پرداختی ثابت می کند که ثمن معامله توسط مرد پرداخت شده است. و زن بهای آن را پرداخت. او برای خرید ملک پولی نداده است.

اگرچه در این موارد درخواست استرداد مال یا ابطال سند رسمی مورد رسیدگی دادگاه قرار نمی گیرد، اما مرد می تواند دادخواست مطالبه وجه ملک خریداری شده و وصول وجه آن را بدهد.

وکیل دعاوی مدنی و مالی در تهران
با توجه به شرایط سخت استرداد اموال واگذار شده به همسر و شرایط خاصی که برای این کار وجود دارد، قطعا طراحی دعاوی ملکی و دعاوی مربوط به امور خانوادگی نیاز به تخصص و تسلط در مباحث مختلف حقوقی دارد.

وکیل در تهران...
ما را در سایت وکیل در تهران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس صفری vekiltehran بازدید : 2326 تاريخ : پنجشنبه 10 / 1 ساعت: 1:21