شرایط درخواست پرداخت چک در شورای حل اختلاف

ساخت وبلاگ

 


شرایط درخواست پرداخت چک در شورای حل اختلاف
فرآیند اقامه دعوی مربوط به مطالبه وجه چک در شورای حل اختلاف، فرآیندی چند مرحله ای است که زمان نسبتاً قابل توجهی را می طلبد. این فرآیند از ابتدا تا انتها به قسمت های مختلفی تقسیم می شود که قسمت اول مربوط به صدور اجرائیه دعوی و آخرین مرحله با صدور چک خاتمه می یابد.

اما توجه داشته باشید که رسیدگی به پرونده ها و دعاوی مالی مانند مطالبه وجه چک و ... از وظایف اصلی دادگاه ها است. شوراهای حل اختلاف با هدف صلح و سازش بین مردم و کاهش تردد پرونده های ارجاع شده به دادگاه تشکیل شده است. اما برای مطالبه وجه چک می توانید به این مرجع قضایی مراجعه کنید. در ادامه شما را با مهمترین نکات مربوط به مطالبه پرداخت چک در شورای حل اختلاف آشنا می کنیم.

مراحل مطالبه چک در شورای حل اختلاف:
در مرحله اول تشکیل پرونده مربوط به ادعای پرداخت چک در شورای حل اختلاف، باید برای اخذ گواهی عدم پرداخت مراجعه کنید. این گواهی باید توسط شعبه معتبر بانک تهیه شود. توجه داشته باشید که بدون گواهی عدم پرداخت نمی توانید پرونده مربوط به مطالبه چک را در شورای حل اختلاف تشکیل دهید. در نتیجه در گام اول و قبل از مراجعه به مراجع قضایی نسبت به اخذ این گواهی اقدام نمایید.

مرحله دوم رسیدگی به ادعای پرداخت چک در شورای حل اختلاف مربوط به شورای محل می باشد. متهم می تواند حسب شرایط خود به یکی از شوراهای حل اختلاف مراجعه کند. دقت داشته باشید که در صورت عدم اقامت خوانده در ایران، مطالبه پرداخت چک در شورای حل اختلاف باید در محل اقامت موقت وی پیگیری شود. اما در صورتی که خوانده اقامت دائم یا موقت در ایران نداشته باشد، دعوی به محلی که خوانده دارای اموال غیرمنقول است منتقل می شود.

در مرحله سوم رسیدگی به پرونده دعوی چک در شورای حل اختلاف باید به پیشنهاد دادخواست مناسب مراجعه و به مرجع قضایی تحویل دهید. توجه داشته باشید که این دادخواست باید توسط وکیل مجرب نوشته شود تا بتواند نتایج خوبی را برای شما به همراه داشته باشد. در ادامه نمونه ای از دادخواست مربوط به دادخواست فوق را به شما معرفی می کنیم.

هزینه رسیدگی به ادعای ادعای چک:
نحوه و نحوه دریافت هزینه های قانونی مطالبه پرداخت چک در شورای حل اختلاف با دادگاه متفاوت است. وقتی برای رسیدگی به این پرونده به دادگاه مراجعه می کنید، حدود 3-5 درصد از مبلغ چک را به عنوان هزینه قانونی از شما می گیرند. اما هزینه رسیدگی به این پرونده در شورای حل اختلاف به صورت تمبر وصول می شود.

این هزینه به طور متوسط و طبق مصوبه سال 1373 حدود 2.5 درصد از کل مبلغ چک می باشد. این هزینه باید پس از ارسال سفارش توسط شعبه به طور کامل پرداخت شود. لازم به ذکر است درصد ذکر شده در این قسمت وابسته به مبلغ چک نبوده و با افزایش مبلغ چک کاهش نخواهد یافت. زیرا قاعده فوق یک قاعده کلی است که در تصمیمات رسمی قضایی ذکر شده است.

مدت زمان پرونده:
قاعده کلی و دقیقی برای رسیدگی به پرونده مطالبه پرداخت چک در شورای حل اختلاف وجود ندارد. به طور کلی مدت رسیدگی به این پرونده و سایر پرونده های مالی در شورای حل اختلاف بستگی به تردد پرونده ها در آن مرجع دارد.

اگر حوزه قضایی شما ترافیک کمی برای پرونده های مالی دارد، ممکن است رسیدگی به پرونده شما تا یک هفته طول بکشد. با این حال، اگر در شورای حل اختلاف مورد نظر شما ترافیک پرونده مالی زیادی وجود دارد، رسیدگی به پرونده ممکن است تا 2 ماه طول بکشد. در نتیجه نمی توانید تاریخ دقیقی برای این فایل تعیین کنید.

در پایان لازم به ذکر است شورای حل اختلاف پس از تشکیل جلسه رسیدگی صادر می کند. در صورت عدم اعتراض به رأی صادره و یا رد اعتراض از سوی مقام قضایی نوبت به اجرای رأی صادره از سوی دایره اجرا خواهد رسید.

در پایان امیدواریم اطلاعات جامع و مناسبی در خصوص ادعای پرداخت چک در شورای حل اختلاف کسب کرده باشید و بتوانید از آن در جهت رسیدگی به پرونده ها و دعاوی خود استفاده نمایید.

 
وکیل در تهران...
ما را در سایت وکیل در تهران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس صفری vekiltehran بازدید : 79 تاريخ : چهارشنبه 2 / 1 ساعت: 16:44