بهترین وکیل تجدیدنظر

ساخت وبلاگ


بهترین وکیل تجدیدنظر

در لغت به معنای «تحقیق مجدد چیزی» است و این واژه در اصطلاح حقوقی و قضایی دقیقاً به همین معنا به کار می رود. در هر یک از پرونده های قضایی قاضی با بررسی اسناد و مدارک موجود تصمیم نهایی را صادر کرده و طرفین باید به آن احترام بگذارند. اما گاهی مواقعی پیش می آید که یکی از طرفین به رأی صادره از دادگاه اعتراض می کند و معتقد است رأی صادره منصفانه و صحیح نیست. در این شرایط امکان تجدید نظر وجود دارد. به این معنی که شخص درخواست تجدید نظر در حکم صادره را دارد.

شخصی که حکمی علیه او صادر شده است می تواند درخواست تجدید نظر کند که در این صورت دادگاه مجدداً تشکیل و پرونده و رأی صادره در دادگاه اول مجدداً بررسی می شود.

در این مقاله به موارد مربوط به دادگاه تجدیدنظر و احکام و قوانین مربوط به تجدیدنظرخواهی می پردازیم و همچنین بررسی خواهیم کرد که چگونه می توانید بهترین وکیل تجدیدنظر را برای این کار انتخاب کنید.

آیا همه احکام قابل تجدید نظر هستند؟
می توانیم بگوییم بله. البته طبق ماده 330 قانون مدنی اصل بر قطعی بودن رأی دادگاه است ولی در موارد مختلف امکان تجدیدنظرخواهی وجود دارد. در واقع بر اساس ماده 331 قانون مدنی، برای پرونده هایی که ارزش ریالی آنها بیش از 3 میلیون ریال باشد، قابل درخواست است. در این شرایط بسیاری از موارد چنین وضعیتی خواهند داشت.

همچنین کلیه آرای صادره از شورای حل اختلاف قابل تجدیدنظرخواهی است. تجدیدنظرخواهی در موارد غیر قانونی نیز امکان پذیر است، یعنی مواردی مانند طلاق، رفع تصرف عدوانی، تسلیم، حضانت فرزند و غیره.

چنین درخواستی برای احکام مربوط به امور دعوی نیز قابل طرح است. منظور از فرعی هزینه هایی است که شخص باید طی مراحل قانونی بپردازد، مانند هزینه های حقوقی و حق الوکاله. در این صورت سقف 3 میلیون ریال وجود ندارد و برای مبالغ کمتر از این مبلغ امکان تجدیدنظرخواهی وجود دارد.

طبق تبصره ماده 331 احکام مبنی بر اقرار در دادگاه قابل تجدیدنظرخواهی نیست. همچنین احکامی که بنا به نظر یک یا چند نفر از کارشناسانی که به تأیید طرفین دعوا رسیده باشد، مشمول چنین قابلیتی نمی باشد مگر اینکه اعتراض مخالف صلاحیت قاضی یا دادگاه باشد.

همچنین در صورتی که طرفین بر اساس توافق کتبی از حق تجدیدنظرخواهی صرف نظر کرده باشند، امکان چنین درخواستی وجود نخواهد داشت مگر اینکه به صلاحیت قاضی و دادگاه اعتراض داشته باشند.

تحت چه شرایطی می توانید درخواست تجدید نظر کنید؟
همانطور که گفته شد، درخواست تجدید نظر در دو مورد مدنی و کیفری امکان پذیر است، به طوری که معمولاً به یکی از دلایل زیر درخواست تجدید نظر می شود:

شخص مدارک ارائه شده در دادگاه را معتبر ندانست.
شهادت شهود الزام قانونی ندارد.
قاضی به دلایل بیان شده توجهی نکرد.
به نظر شخص قاضی اختیار کافی نداشت یا دادگاه صادرکننده رای چنین بود.
این رأی با موازین شرعی یا مقررات قانونی مغایرت دارد.
قرارهای قابل تجدیدنظر
در قرارها اصل بر قطعیت رأی است مگر در موارد زیر:

دادگاه قرار ابطال یا رد دادخواست صادر می کند.
رد یا عدم رسیدگی به دعوی
سقوط دعوا
نحوه ارسال دادخواست
این قبیل دادخواستها در برگه مخصوصی به زبان فارسی نوشته می شود و متقاضی باید آن را امضا کند. طبق ماده 331 قانون مدنی در این نوع درخواست ها ذکر موارد زیر ضروری است:

نام و نام خانوادگی، محل سکونت و سایر مشخصات مربوط به تجدیدنظرخواه و وکیل.
نام و نام خانوادگی، محل سکونت و سایر مشخصات تجدیدنظرخواه.
حکم یا حکمی که علیه آن درخواست تجدیدنظر شده است.
دادگاه صادر کننده رای را ذکر کنید.
تاریخ ابلاغ رای را ذکر کنید.
توضیح دلایل تجدیدنظرخواهی
ذکر نام و محل سکونت تجدیدنظرخواه معمولاً اهمیت زیادی دارد و در صورت عدم ذکر آن، رد دعوی صادر می شود. در صورت عدم ذکر مشخصات خواسته خوانده، دادخواست نقص محسوب و برای رفع نواقص دادخواست دو روز مهلت داده می شود.

این موضوع یکی دیگر از دلایل اهمیت کمک از وکیل تجدیدنظر در مرحله تجدیدنظر نسبت به رأی صادره از دادگاه بدوی است. تنظیم دادخواست مربوط به این مرحله برای تنظیم بدون نقص نیاز به دقت و تجربه دارد زیرا همانطور که گفته شد در صورت وجود ایراد در دادخواست از طرف دادگاه رد شده و قابل پیگیری نخواهد بود.

وکیل در تهران...
ما را در سایت وکیل در تهران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس صفری vekiltehran بازدید : 76 تاريخ : يکشنبه 28 / 12 ساعت: 15:59