چگونه از جرم افترا اعاده حیثیت کنیم؟

ساخت وبلاگ


چگونه از جرم افترا اعاده حیثیت کنیم؟
توهین و تهمت از جمله جرایمی است که در قانون مجازات اسلامی جرم انگاری شده و برای آن مجازات تعیین شده است. جرم افترا رفتاری است که در آن شخص به اشتباه جرم یا اتهامی را به دیگری نسبت می دهد. از نظر قانون توهین و اتهام ناروا عبارتی است که موجب افترا، تمسخر، هتک حیثیت و آبروی دیگری می شود.

در اصطلاح حقوقی، افترا به این معناست که شخص جرمی را به دیگری نسبت می دهد اما نمی تواند آن را ثابت کند. مثلاً شخصی دیگری را کلاهبردار می خواند اما نمی تواند ادعای خود را ثابت کند.

این شخص به تهمت زن یا تهمت زن معروف است و طرف مقابل می تواند پس از عدم اثبات این اتهام و تبرئه شدن از او به عنوان مرتکب افترا شکایت کند و همچنین تقاضای اعاده حیثیت کند. افترا جنایت علیه افراد است. هدف قانونگذار از جرم انگاری این عمل حفظ نظم و آرامش عمومی در جامعه است.
مجازات افترا در قانون جدید
افترا به دو صورت متعهد و فعلی قابل تحقق است. افترا لفظی زمانی است که جرمی به صورت شفاهی یا چاپی یا از طریق انتشار در رسانه ها و غیره به دیگری نسبت داده شود.

هتک حیثیت فعلی نیز از طریق رفتاری از قبیل قرار دادن ابزار و وسایل ارتکاب جرم در منزل یا محل کار دیگری به نحوی که موجب تعقیب کیفری شود و به قصد متهم کردن آن شخص صورت می گیرد.

شرایط لازم برای جرم افترا
طبق قانون، وجود شرایط برای تحقق جرم افترا ضروری است. این شرایط به شرح زیر است:

در تحقق جرم افترا، جرم یا اتهامی باید به ناحق و ناعادلانه به دیگری نسبت داده شود.
فردی که متهم است باید شناخته شود.
مرتکب جرم نمی تواند اتهام یا جرمی را که نسبت داده است ثابت کند.
تهمت زدن به دیگری از طریق: نوشتن و انتشار آن یا به صورت سخنرانی با انتشار آن در مجامع عمومی یا از طریق انتشار آن در روزنامه و رسانه.
وقتی شخصی از روی عصبانیت یا ناراحتی شخص دیگری را متهم می کند، این عمل افترا نیست و جرم توهین محسوب می شود.
برای ارتکاب جرم افترا، سوء نیت لازم است و مرتکب این جرم باید آگاهانه و عمدا این رفتار را به قصد متهم کردن شخص دیگری انجام داده باشد.
اعاده حیثیت از افترا
اگر شخصی با ادعای واهی خود شخص دیگری را بدنام کند، مجنیٌ علیه، یعنی شخصی که به اشتباه متهم شده است، می تواند برای اعاده حیثیت از مرتکب شکایت کند.

اعاده حیثیت یا ادعای آبرو فقط با طرح دعوی از سوی شاکی خصوصی امکان پذیر است. به این ترتیب شاکی خصوصی از مجرم به جرم افترا به دادسرا شکایت می کند و به ادعای اعاده حیثیت رسیدگی می شود.

دعوی اعاده حیثیت شاکی زمانی پیگیری می شود که طرف مقابل با طرح اتهامات ناروا یا طرح شکایت موجب آبرو و لطمه زدن به حیثیت شاکی شود و نتواند اتهام را ثابت کند.

در صورتی که متهم اتهام را ثابت نکند، این فرد مجرم شناخته می شود و با تصمیم دادگاه و قانون مجازات می شود.

از آنجایی که موضوع افترا و اتهام به دیگری جنبه معنوی دارد، شاکی می تواند جبران خسارت معنوی را نیز از دادگاه درخواست کند.

اگرچه ماده 1 قانون مسئولیت مدنی به موضوع جبران خسارات معنوی ناشی از افترا پرداخته است، اما معمولاً دادگاه‌های قضایی حکم به جبران خسارات معنوی ناشی از افترا نمی‌دهند.

نحوه شکایت برای اعاده حیثیت
منظور از شاکی، شخصی است که به ناحق متهم شده، هتک حیثیت شده، با وجود شرایط لازم می تواند از تهمت زن شکایت کند.

طبق ماده 697 قانون مجازات اسلامی، شاکی می تواند پس از برائت از اتهام منتسب در دادگاه، تهمت زن را تحت تعقیب کیفری قرار دهد.

در این شرایط بهتر است به وکیل متخصص در امور کیفری و جرایم افترا مراجعه شود تا وکیل با تجربه و تسلط بر قوانین و رویه قضایی بتواند به درستی مراحل شکایت را انجام دهد و شاکی نیز تمامی مطالبات خود را مطالبه کند. حقوق قانونی. کند و پرونده را با موفقیت کامل کنید.

در مورد اعاده حیثیت، شاکی یا وکیل با تقدیم شکایت به دادسرا، تقاضای تعقیب متهم را می کند و دادسرا از هتک حیثیت می خواهد که برای ارائه اظهارات و دفاع از خود در جلسه حاضر شود.

در صورت اثبات سوء نیت و غیرقانونی بودن اتهام افترا برای وی کیفرخواست صادر و پرونده برای رسیدگی و پیگیری به دادگاه کیفری ارسال می شود.

وکیل در تهران...
ما را در سایت وکیل در تهران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس صفری vekiltehran بازدید : 89 تاريخ : يکشنبه 28 / 12 ساعت: 15:59