تقدیم دادخواست به دیوان عدالت اداری

ساخت وبلاگ


تقدیم دادخواست به دیوان عدالت اداری
با توجه به وظایف و تکالیفی که قوه قضائیه در قبال شکایات و تظلمات مردم و احقاق حقوق آنان دارد، به همین منظور دیوان عدالت اداری که زیر نظر قوه قضائیه فعالیت می کند، نقش موثری در حفظ حقوق شهروندان ایفا می کند. .

دیوان عدالت اداری مرجع رسیدگی به شکایات و اعتراضات مردم نسبت به سازمان ها، مقررات یا مقامات دولتی است.

نحوه تقدیم دادخواست در دیوان عدالت اداری
طرح شکایت به دیوان عدالت اداری توسط خود شخص یا وکیل و نماینده قانونی یا قائم مقام وی قابل انجام است. دادخواست باید در فرم و برگه مخصوص تنظیم شود که به دو صورت قابل تنظیم است:

1- مراجعه به یکی از دفاتر پست

۲- فرم را از سامانه ابلاغ دیوان عدالت اداری دانلود کنید

برای تقدیم دادخواست در دیوان عدالت اداری در مرحله اول باید مشخصات شاکی طبق اطلاعات خواسته شده در فرم دادخواست تکمیل شود. همچنین مشخصات شاکی شامل نام، آدرس و سایر اطلاعات لازم باید در دادخواست قید شود.

نکته مهم دیگری که در دادخواست ذکر شده موضوع شکایت است که باید به طور دقیق، واضح و بدون ابهام ذکر شود. برای پیگیری بهتر شکایت حتی الامکان هر خواسته در یک دادخواست جداگانه مطرح شود و کلیه مطالبات غیر مرتبط در یک دادخواست ذکر نشود.

شرح و متن شکایت باید بر روی برگه دادخواست به صورت تایپ شده، مختصر، واضح، بدون غلط املایی و بدون خط خطی در محل مربوطه نوشته شود. در نهایت برگه باید توسط شاکی یا وکیل و نماینده وی با اثر انگشت نوشته و تکمیل امضا شود.
در صورتی که شاکی شخص حقیقی باشد ارائه مدارک هویتی اعم از شناسنامه و کارت ملی و در صورتی که شاکی شخص حقوقی باشد ارائه آگهی ثبت شرکت یا پروانه تولید معتبر و برای کسب و کار الزامی است. برای ارائه جواز کسب معتبر.

در صورتی که شاکی اسناد و مدارکی برای شکایت خود داشته باشد، تصویر این اسناد باید توسط دبیرخانه یا شعب دیوان عدالت اداری یا دفاتر اداری در مراکز استان ها یا دفاتر دادگاه های عمومی یا دفاتر اسناد رسمی تایید و صحت داشته باشد.

در صورتی که مدارک متقاضی خارج از ایران باشد، اصل گواهی در سفارت یا کنسولگری یا نمایندگی ایران انجام می شود. در صورت عدم امکان ارائه اصل سند برای تأیید شاکی، دادگاه باید دادخواست را قبول کرده و گواهی برابر اصل را از مؤسسه مربوطه درخواست کند.

در صورتی که شکایت از طرف وکیل یا نماینده و غیره باشد، ارائه مدارک اثبات سمت آن شخص مانند وکالتنامه جهت طرح شکایت الزامی است.

پس از تقدیم دادخواست و تعیین شعبه رسیدگی کننده، شماره پرونده و شماره شعبه از طریق پیامک برای شاکی ارسال می شود. رسیدگی در دادگاه به صورت غیابی انجام می شود. به همین دلیل شاکی می تواند از طریق تلفن گویا این سازمان یا سامانه ثنا موضوع را پیگیری کند.

زمان قانونی شکایت در دیوان عدالت اداری
طبق آیین دادرسی مدنی مهلت تقدیم دادخواست در خصوص آراء و تصمیمات قطعی مراجع اداری برای افرادی که در داخل کشور هستند 3 ماه از تاریخ ابلاغ رای یا تصمیم قطعی آن مرجع و 6 ماه می باشد. برای افرادی که در خارج از کشور زندگی می کنند.

مراجع ذیربط باید به همراه رای یا رای خود اعلام کنند که رای یا رای آنها در این مدت قابل اعتراض در دیوان عدالت اداری است.

نحوه رسیدگی به دادخواست در دیوان عدالت اداری
آیین دادرسی در دیوان عدالت اداری شباهت زیادی به رویه دادگاه های عدالت دارد، زیرا طبق قانون دیوان عدالت اداری، آیین دادرسی در دیوان نیز مستلزم تقدیم دادخواست است.

اما تفاوت مهم رسیدگی در دادگاه با دادگاه های عمومی عدم نیاز به دعوت و حضور اصحاب دعوا در جلسه دادرسی است. اما در صورت صلاحدید دادگاه در مواردی از یکی از طرفین یا هر دو طرف برای گرفتن توضیح دعوت می کند.

شایان ذکر است شکایت از بخش خصوصی در دیوان عدالت اداری پذیرفته نمی‌شود و طرف شکایت باید واحدهای دولتی مانند وزارتخانه‌ها، شرکت‌ها، سازمان‌ها و نهادهای دولتی، شهرداری‌ها، سازمان‌های تامین اجتماعی و سازمان‌های انقلابی باشند. و نهادها به آنها.

اگر تصمیم دارید علیه یک سازمان دولتی شکایت کنید
باید بدانید که بر اساس قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری باید دادخواست شکایت و رسیدگی به پرونده را در دیوان عدالت اداری تقدیم کنید.

اما در پرونده هایی که با صدور حکم عدم صلاحیت از سایر مراجع به دیوان عدالت اداری ارجاع می شود نیازی به تقدیم دادخواست نیست.

وکیل در تهران...
ما را در سایت وکیل در تهران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس صفری vekiltehran بازدید : 116 تاريخ : يکشنبه 28 / 12 ساعت: 15:57