شرکت تضامنی و مسئولیت محدود

ساخت وبلاگ

 


به سازمانی که بین دو یا چند نفر تشکیل می شود و در آن سهم نقدی یا غیر نقدی به منظور انجام فعالیت های تجاری و تقسیم سود و زیان ناشی از فعالیت های شرکت در آن به اشتراک گذاشته می شود. خودشان آنها را به شرکت های تجاری تقسیم کنید.

طبق قانون تجارت، شرکت ها به 7 دسته تقسیم می شوند که در این مقاله به شرکت های مختلط و با مسئولیت محدود می پردازیم.

شرکت با مسئولیت محدود: شرکتی که بین دو یا چند نفر برای فعالیت های تجاری بدون تقسیم سرمایه به سهام یا قطعات سهام تشکیل می شود، شرکت با مسئولیت محدود نامیده می شود. این شرکت یک شرکت سرمایه است. در این نوع شرکت هر یک از شرکا فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول قروض و تعهدات شرکت هستند. انتقال سهم الشرکه در این شرکت منوط به تصویب اکثریت شرکا می باشد.

 

نحوه تشکیل شرکت با مسئولیت محدود
در قانون تجارت حداقل و حداکثر مبلغی برای سرمایه شرکت مشخص نشده است، اما برای تشکیل شرکت باید تمام سرمایه پرداخت شود.

در شرکت با مسئولیت محدود شرکا باید با یکدیگر آشنایی داشته باشند و شرکت فقط با امضای قرارداد (تضامنی) بین شرکا تشکیل می شود.

طبق قانون تجارت، برای تشکیل شرکت با مسئولیت محدود، شرکت نامه الزامی است. همچنین موضوع شرکتنامه باید مشروع باشد. شرکا با امضای شرکتنامه قصد و رضایت خود را اعلام می کنند و هرگونه اشتباه در خصوص شخصیت شرکا موجب بطلان شرکت می شود.

در شرکت با مسئولیت محدود مواردی باید رعایت شود از جمله:

الف) در کنار نام شرکت باید نوع شرکت قید شود: طبق ماده 95 قانون تجارت: «در اسم شرکت باید عبارت (با مسئولیت محدود) قید شود در غیر این صورت شرکت. در مقابل اشخاص ثالث شرکت با مسئولیت محدود محسوب و مشمول مقررات آن خواهد بود و نام شرکت نباید شامل نام هیچ یک از شرکا باشد و فقط شریکی که نام او در نام ذکر شده باشد. شرکت در مقابل اشخاص ثالث اختیار شریک ضامن را خواهد داشت.

ب) مسئولیت محدود شرکا: ماده 96 قانون تجارت می گوید: «شرکت با مسئولیت محدود زمانی تشکیل می شود که تمام سرمایه نقدی پرداخت و سهم غیر نقدی شریک ثبت و تسلیم شود». بنابراین برخلاف شرکت سهامی، تمام سرمایه تعهدی نیست و تنها بخشی از آن قابل پرداخت است.

در شرکت های با مسئولیت محدود مسئولیت شرکا محدود به سرمایه ای است که در شرکت سرمایه گذاری می کنند. در صورت متحمل ضرر و زیان و ورشکستگی شرکت، طلبکاران از بخشی از مطالبات خود محروم می شوند و شرکا مسئولیتی در قبال پرداخت دیون شرکت ندارند.

ج) محدودیت در نقل و انتقال سهم شریک: اگرچه شرکت با مسئولیت محدود جزء شرکت های سرمایه است، اما شخصیت شرکا در آن مهم است و شرکا باید رضایت اکثریت شرکا را برای انتقال و واگذاری جلب کنند. شرکت به شخص دیگر باید با رعایت تشریفات اسناد رسمی و طبق سند رسمی انجام شود.

د) عدم انحلال شرکت در صورت فوت یا ورشکستگی شرکاء: با توجه به اینکه شرکت با مسئولیت محدود شرکت سرمایه ای است امور مربوط به شخصیت شرکا از قبیل (فوت و فوت) موجب نخواهد شد. شرکت منحل شود مگر اینکه در اساسنامه شرکت به نحو دیگری تصریح شده باشد.

هـ) نیاز به تشریفات بیشتر در مواردی که تعداد شرکاء بیش از 12 نفر باشد: شرکت با مسئولیت محدود با دو یا سه نفر تشکیل می شود که گاهی با فوت یکی از شرکاء سهام به چند ورثه منتقل می شود. تعداد شرکا ممکن است کمتر از 12 نفر باشد. در این موارد به منظور رعایت حقوق شرکا و نظارت بهتر بر عملکرد مدیر شرکت تشکیل مجمع عمومی و هیئت نظارت ضروری است.
انحلال شرکت با مسئولیت محدود
در مواردی که برخی از شرکا که سهم آنها بیش از نصف سرمایه شرکت است بخواهند شرکت را منحل کنند.

در صورتی که نصف سرمایه شرکت به دلیل ضرر و زیان شرکت از بین برود و یکی از شرکا تقاضای انحلال کند.

در صورتی که دادگاه دلایل را موجه بداند و سایر شرکا حاضر به پرداخت سهمی که در صورت انحلال به وی تعلق می گیرد را نداشته باشند وی را از شرکت عزل می کنند.

در صورت فوت یکی از شرکا در صورتی که در اساسنامه پیش بینی شده باشد.

فوت یکی از شرکا اگر در اساسنامه ذکر شده باشد فوت موجب انحلال می شود.

شرکت تضامنی: یک شرکت کلاه با نام خاص بین دو یا چند نفر برای امور بازرگانی تشکیل می شود و با مسئولیت تضامنی شرکت تضامنی نامیده می شود. در این شرکت در صورتی که دارایی شرکت برای پرداخت کلیه قروض و تعهدات شرکت کافی نباشد، هر یک از شرکا مسئول پرداخت کلیه دیون می باشند.

 
وکیل در تهران...
ما را در سایت وکیل در تهران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس صفری vekiltehran بازدید : 75 تاريخ : جمعه 1 / 2 ساعت: 0:42