حوزه مالیاتی شرکت پس از ثبت شرکت چگونه تعیین می شود؟

ساخت وبلاگ

 


حوزه مالیاتی شرکت پس از ثبت شرکت چگونه تعیین می شود؟
همه شرکت ها موظف به پرداخت مالیات هستند و این موضوع در متن مستقیم قانون مالیات های مستقیم آمده است. بنابراین، آنچه از ماده 110 قانون مذکور برمی‌آید این است که هر یک از شرکت‌ها یا به عبارت دیگر اشخاص حقوقی موظفند حداکثر ظرف مدت چهار ماه پس از تسلیم اظهارنامه و حساب سود و زیان خود با احتساب سال مالیاتی، مالیات را پرداخت کنند. دفاتر حقوقی آنها شامل هویت و مشخصات شرکا، سهامداران، میزان سهم الشرکه و نشانی هر یک از آنها به منطقه ای که شخص حقوقی یعنی شرکت در آن واقع است و مالیات آنها و پس از اولین لیست ارسال می شود، کافی است تغییرات در لیست در سال های بعد ارسال شود.

برای شرکت ها و اشخاص حقوقی که خارج از ایران هستند و در ایران نمایندگی ندارند محل سکونت آنها تهران می باشد که شامل کارخانه داران و اشخاص حقوقی در دوره معافیت می باشد. در صورت معیوب بودن مهر، مهر و تعداد امضاهای ارسالی، ممیز مالیاتی موظف است مراتب را کتباً به مؤدی اعلام کند تا ظرف 20 روز نسبت به رفع نقص اقدام نماید. در صورت عدم اقدام مؤدی در مهلت مقرر، این امر منجر به قضاوت نکول می شود.

در این بین با شرکت هایی مواجه هستیم که بیش از 50 درصد سرمایه آنها وابسته به وزارتخانه ها یا شرکت های دولتی یا نهادهای وابسته به دولت است و برخی از شرکت ها نیز توسط مدیران دولتی اداره می شوند. آنها باید مدارک خود را درج کنند. ترازنامه و صورت سود و زیان خود را در مهلت تعیین شده به حوزه مالیاتی محل سکونت قانونی خود ارائه و مالیات خود را پرداخت کنند. این مدت البته به شرط وجود دلایل و مستندات موجه از سوی وزارت اقتصاد و دارایی تا شش ماه قابل تمدید است. در صورتی که این اسناد و ترازنامه و سود و زیان شرکت توسط مؤسسات حسابرسی دولتی تأیید و به تأیید مجمع عمومی برسد، نیازی به بررسی مجدد از نظر مالیاتی ندارد.

اما گاهی شرکت ها درآمدهای دیگری نیز دارند که طبق قانون مالیات های مستقیم روش های دیگری برای شناسایی آنها تعیین شده است، بنابراین ملزم به ارائه اظهارنامه نخواهند بود.

نحوه تعیین محدوده مالیاتی شرکت:
از آنجایی که هر شرکتی موظف به پرداخت مالیات است، از تاریخ صدور برگه مالیاتی شرکت خود یک ماه فرصت دارد تا به اداره مالیات مراجعه کند تا محدوده مالیاتی برای آن تعیین شود. برای این امر شخص حقوقی باید به نزدیکترین حوزه مالیاتی محل فعالیت شرکت مراجعه و پس از مراجعه به واحد تشکیل پرونده مدارک مورد نیاز را ارائه نماید. و پس از آن با تعیین حوزه مالیاتی، امور مالیاتی خود را در آنجا انجام دهند.

مدارک لازم جهت تعیین محدوده مالیاتی شرکت
تسلیم درخواست اظهارنامه مالیاتی با امضاء اضافی کلیه صاحبان شرکت، کپی پروانه کسب، ارائه قبوض تلفن و برق دفتر مرکزی شرکت، کپی اساسنامه، آگهی تاسیس و اسناد ثبتی شرکت.

زمان لازم برای تعیین محدوده مالیاتی شرکت
مدت زمان تخمین زده شده برای تعیین منطقه معاملاتی دو هفته است. هر یک از شرکت ها یا به عبارت دیگر اشخاص حقوقی موظفند اظهارنامه و حساب سود و زیان خود را ظرف مدت چهار ماه پس از سال مالیاتی با در نظر گرفتن دفاتر قانونی خود اعم از هویت و مشخصات شرکا، سهامداران، مبلغ، تسلیم نمایند. سهم الشرکه و آدرس هر یک از آنها به منطقه ای که شخص حقوقی یعنی شرکت در آن واقع است باید مالیات خود را تسلیم و پرداخت کند و پس از ارسال اولین فهرست کافی است تغییرات فهرست را در سال های بعد
چرا باید حوزه مالیاتی شرکت تعیین شود؟
1- اخذ کد اقتصادی 2- شرکت در مناقصات و مزایده 3- افتتاح حساب بانکی و دریافت تسهیلات بانکی 4- تشکیل پرونده بیمه کارکنان شرکت.

هزینه اخذ کد اقتصادی 2.000.000 ریال و تعیین محدوده مالیاتی 2.500.000 می باشد.

وکیل در تهران...
ما را در سایت وکیل در تهران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس صفری vekiltehran بازدید : 57 تاريخ : پنجشنبه 31 / 1 ساعت: 1:56