برات چیست؟

ساخت وبلاگ

 


برات چیست؟
پیش نویس سند تجاری است که بر اساس آن شخص از شخص دیگری می خواهد مبلغی را نقداً یا با انتقال به شخص خاص یا شخص ثالث در زمان معینی بپردازد. به عبارت دیگر سندی است که از طرف طلبکار برای بدهکار صادر می شود. و پس از تایید، بدهکار متعهد می شود در پایان رسید مشخص شده مبلغ صورتحساب را به طلبکار یا شخص معینی بپردازد. در مقابل و دریافت کننده وجه برات را دارنده برات یا مدیون یا متقلب می گویند. در معاملات بین المللی و داخلی مورد توجه قرار می گیرد.

قبول یا رد:
زمانی که چنین سندی در زمینه های تجاری مورد استفاده قرار می گیرد، ابتدا باید توسط شخصی صادر شود، این شخص کشنده است. صدور برات توسط این شخص می تواند با امضا یا مهر در خود برگه سند باشد. مرحله بعدی قبولی برات توسط گیرنده برات پذیرفته می شود. پذیرش برات مانند صدور آن با مهر و امضا بر روی خود برات قابل انجام است. قبول قبض توسط این شخص حتی اگر به صادرکننده قبض بدهکار نباشد الزامی نیست. در مورد سفته ممکن است به اصطلاحی به نام (پیش فرض) برخورد کنیم. پیش فرض زمانی است که شخصی که قبض را دریافت می کند قبض و پرداخت را قبول نمی کند و می گوید من چنین قبضی را قبول ندارم. در راستای چنین اعتراض نامه ای، نکول صادر می شود و پذیرش شخص دیگری به عنوان ثالث، صرفاً پرداخت سند به نام صادرکننده را فرض می کند و پس از پرداخت وجه سند، حق دارد. حق تجدید نظر به صادرکننده این ممکن است در مورد برات نیز باشد، مالیات و حق تمبر به میزان مشخص شده در برات دریافت می شود. وزارت امور اقتصادی و دارایی مسئول چاپ و در دسترس قرار دادن سند تجاری و تعیین شرایط ابطال و اخذ تمبر می باشد. .

مزایا و معایب برات یا حواله:
عدم نیاز به انتقال مستقیم وجه، افزایش امنیت در معاملات، سهولت در مبادله و ذخیره سازی آسان از جمله مزیت های برات محسوب خواهد شد. اما عدم شفافیت سامانه حواله به دلیل ثبت غیرقانونی آن در برخی موارد و وقوع حواله های متقلبانه و صدور حواله بدون پشتوانه از معایب آن است. سیستم حواله به دلیل امتیازاتی که داشت در طول تاریخ به قوت خود باقی ماند و در این بین دستخوش تغییرات جالبی شد. هر کدام از ما بسیار بیشتر از آن چیزی هستیم که فکر می کنیم. ما با هاوالا در ارتباط هستیم. شاید در نگاه اول اینطور به نظر نرسد، اما در معاملات بورس، کار با حواله نیز مهم است.

برات باید در سررسید یا قول مطالبه شود. دارنده نهایی قبض باید ظرف ده روز پس از دریافت صورتحساب با آن تماس بگیرد. در صورت عدم پرداخت قبض، دارنده موظف به اعتراض به عدم پرداخت می باشد. سایر مقامات با شما تماس خواهند گرفت.

در راستای مطالب ذکر شده می توانید با مطالعه مقاله مسئولیت تضامنی اطلاعات دقیق تری در این زمینه کسب کنید.

شرط تحقق مسئولیت تضامنی:
_ مرجع براتگیر دیرتر رسید.

مسئولیت تضامنی ناشر، ضامن، ذخایر

اعتراض به عدم پرداخت در صورت عدم پرداخت توسط پیمانکار.

دارنده الزامی به رعایت حکم ظهرنویسی ندارد.

وظایف نویسندگان ظهر برای شما:
مسئولیت نویسندگان ظهر قبل از شروع:

در صورت نکول سفته و اعتراض دارنده متخلف، دارنده می تواند به صادرکننده مراجعه و از ضامن یا پرداخت فوری آن را مطالبه کند.

مسئولیت نویسندگان بعد از ظهر به شما رسید:
دارنده می تواند پس از دریافت صورتحساب و مراجعه به کشو و اعتراض به عدم پرداخت ظرف ده روز از تاریخ وصول، رأساً به هر یک از سپرده گذاران مراجعه کند. مهلت دارنده برای اقامه دعوی علیه صادرکننده: محل پرداخت برات در ایران یک سال از تاریخ وصول می باشد. اعتراض به عدم پرداخت در صورتی که محل پرداخت خارج از دو سال از تاریخ اعتراض به عدم پرداخت باشد.
مسئولیت صادرکننده در قبال شما:
مسئولیت صادرکننده بارنامه نابهنگام است: در صورت عدم پرداخت بارنامه در بارنامه و اعتراض دارنده به نکول، دارنده می تواند به صادرکننده مراجعه و تقاضای ضمانت یا پرداخت فوری کند. صادر کننده می تواند شرط کند که پیش فرض مسئولیتی در قبال شما ندارد.

مسئولیت صادرکننده پس از موارد زیر بر عهده شما خواهد بود:
پس از دریافت بارنامه و مراجعه به بارنامه، دارنده می تواند به عدم پرداخت اعتراض کند.

وکیل در تهران...
ما را در سایت وکیل در تهران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس صفری vekiltehran بازدید : 61 تاريخ : پنجشنبه 31 / 1 ساعت: 1:56