قوانین مشارکت در شرکتها

ساخت وبلاگ

 


قوانین مشارکت در شرکتها
در بسیاری از موارد برای به حد نصاب رسیدن سرمایه، نیاز به شریک برای راه اندازی کسب و کار به وفور دیده می شود و افراد برای تکمیل سرمایه خود یا زمانی که نیاز به شریک می بینند، از راهکارهایی برای یافتن شریک استفاده می کنند. به دلیل سختی کار یافتن شریک زندگی مسائل و مشکلات خاص خود را دارد، زیرا در برخی موارد ممکن است نظرات با یکدیگر متفاوت باشد.

شریک کیست؟
تضامنی یکی از عقودی است که در قانون مدنی به طور خاص به آن اشاره شده و در ماده 571 شرکت تعریف شده است و عبارت است از اجتماع حقوق مالکین متعدد در یک شیء به صورت تقسیم شده و به عبارت دیگر تضامنی. در اختلاط سهام شرکا اعم از نقدی. و غیر نقدی به منظور کسب سود طبق قرارداد.

انواع مشارکت چیست؟
1) مشارکت غیر ارادی: دو یا چند نفر با یکدیگر شریک هستند، یکی از شرکا فوت می کند، سهم شریک متوفی به ورثه او می رسد و شرکای جدید شرکت ورثه می شوند.
2) مشارکت داوطلبانه: دو یا چند نفر با تنظیم قرارداد در مورد مشارکت شریک می شوند.

سهم شریک
هنگام انعقاد قراردادهای شرکت و طی مواردی که در شرکت پیش می آید حتماً با کلمه سهم الشرکه که یکی از موارد مهم هر یک از شرکا در شرکت است آشنا شده اید زیرا درد بسیاری از موارد و مناصب است. در شرکت بر اساس این سهم الشرکه تعیین خواهد شد. و در واقع می توان گفت که سهم شرکت حقی است که افراد با توجه به سرمایه ای که به شرکت می آورند از آن برخوردارند. آنها در سود و زیان شرکت سهیم هستند. سهم شریک در شرکت با مسئولیت محدود، شرکت تضامنی و شرکت نسبی مانند سهم در شرکت سهامی است.

تعیین نقش شرکا در شرکت:
برای تعیین نقش شرکا در شرکت بر اساس سرمایه، حقی به افراد داده می شود که در برخی از شرکت ها به آن حق السهام و در برخی شرکت ها سهم الشرکه می گویند.

انتقال سهام شرکت:
از آنجایی که در شرکت افراد، هویت و ویژگی های افراد نقش مهمی در عضویت شرکت دارد، واگذاری سهام به صورت داوطلبانه انجام نمی شود. بنابراین همانطور که گفته شد سهم اشخاص در شرکت های با مسئولیت محدود را سهم تضامنی و نسبی شرکت می نامند. ضمناً به این شرکت ها شرکت خصوصی می گویند.

سهم شرکت چه تاثیری بر تصمیمات شرکت دارد؟
1) حق رای: با ثبت شرکت و تعیین سهم هر یک از شرکاء می توانند به میزان سهم خود در تصمیمات شرکت دخالت کنند، هر یک از شرکا به میزان سهم خود حق دارند. در شرکت.
2) تصمیم گیری در مجمع:
برای اتخاذ تصمیمات لازم در خصوص موضوع مجمع، شرکای حاضر در جلسه باید به حد نصاب رسیده و در موضوع به توافق برسند.

تاثیرات سهام بر توزیع سود و زیان چگونه خواهد بود؟
در واقع می توان گفت تقسیم سود و زیان شرکت در اساسنامه شرکت می باشد. در صورتی که در مورد نحوه تقسیم سود و زیان چیزی ذکر نشده باشد، تقسیم سود و زیان بر اساس سهم هر یک از شرکا در شرکت تعیین می شود.

ویژگی های سهم شرکت چیست؟
1) سهم الشرکه متعلق به شخص است: به این معناست که وقتی افراد سهم الشرکه را دریافت می کنند، دیگر نمی توانند بدون رضایت سایر شرکا شرکت را ترک کنند.
۲) حق مالی سهم الشرکه: در واقع می توان گفت که سهم الشرکه یک حق مالی است و ارزش مبادله ای دارد بنابراین در صورت بروز مشکل می توان آن را به عنوان مطالبه دریافت کرد.
3) سهم الشرکه مال منقول است: سهم الشرکه قابل انتقال است.
4) سهم الشرکه قابل توقیف است ولی معتبر نخواهد بود: یعنی مقام قضایی می تواند حقوق شرکا در شرکت را محدود کند و شرکت دیگر نمی تواند با انتقال سهام موافقت کند. حتی با رضایت همه اعضا.
مدیریت شرکت:
در قرارداد مشارکت یک یا چند نفر برای مدیریت شرکت تعیین می شوند. اگر یک نفر انتخاب شود هر تصمیمی که در حیطه اختیارات او باشد اجرا می شود، اگر چند نفر باشند اصل بر این است که نمی توانند فردی تصمیم بگیرند. اصل این است که توافق کنیم که هر کس می تواند در حدود اختیارات خود و آنچه مجاز است تصمیم بگیرد.

وکیل در تهران...
ما را در سایت وکیل در تهران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس صفری vekiltehran بازدید : 57 تاريخ : دوشنبه 28 / 1 ساعت: 14:32