تفاوت شرکت سهامی با شرکت تضامنی

ساخت وبلاگ

 


تفاوت شرکت سهامی با شرکت تضامنی
شرکت سهامی تحت عنوان خاصی برای انجام امور تجاری بین دو یا چند نفر با مسئولیت تضامنی تشکیل می شود اما در شرکت سهامی سرمایه بین آنها به سهام تقسیم می شود و مسئولیت سهامداران برابر است. مقدار سهام آنها

دو نوع شرکت سهامی وجود دارد:


سهام دولتی و خصوصی.


تفاوت بین ایجاد یک شرکت سهامی و یک شرکت سهامی:
شرکت تضامنی زمانی تأسیس می شود که تمام سرمایه نقدی پرداخت شده و سهم غیر نقدی شرکت نیز تسلیم شده باشد و اگر دارایی شرکت برای پرداخت تمام قروض شرکت کافی نباشد، هر یک از شرکا ضامن پرداخت هستند. از تمام بدهی های شرکت سوم بی اثر است. برای تأسیس شرکت سهامی موسسین باید حداقل 20 درصد سرمایه شرکت را تضمین و حداقل 30 درصد از مبلغی را که تعهد می کنند به حسابی به نام شرکتی که در یکی از شرکت های در حال تأسیس است واریز کنند. بانک ها، سپس بیانیه ای ضمیمه طرح. اساسنامه شرکت و طرح پذیره نویسی سهام با امضای کلیه موسسین باید به اداره ثبت شرکتها در تهران و در شهرستانها به دایره ثبت شرکتها و در مواردی که دایره ثبت وجود ندارد تسلیم شود. اداره ثبت محلی ارسال شد و رسید دریافت شد.
در صورتی که بخشی از تعهد مؤسسین به صورت نقدی نباشد، باید رونوشت یا اسناد مالکیت این تعهدات را به همان بانکی که وجه نقد در آن واریز شده و گواهی بانکی را به ضمیمه اظهارنامه به اداره ثبت شرکت ها تحویل دهند. .
مجمع عمومی موسس اولین مدیران و بازرسان را تعیین می کند که البته طبق ضوابط تشکیل می شود و پس از احراز پذیره نویسی کلیه سهام شرکت و پرداخت مبالغ لازم و مشاوره لازم در خصوص طبق اساسنامه شرکت، مدیر و بازرس را انتخاب می کند. . تعیین روزنامه کثیرالانتشار برای انتشار هر نوع دعوتنامه و اطلاعیه سهامداران به عهده مجمع عمومی است. مدیران و بازرسان باید این سمت را به صورت کتبی بپذیرند. وقتی مدیر یا بازرس این سمت را می پذیرد به این معنی است که رسما وظایف خود را بر عهده گرفته است، بنابراین شرکت از این زمان تاسیس می شود.

تفاوت بین شرکای شرکت سهامی و شرکت تضامنی:
در یک سرمایه گذاری مشترک که حداقل توسط دو شریک تشکیل می شود، شرکا نیازی به تاجر ندارند. اما در شرکت سهامی تعداد شرکا از سه نفر کمتر نباشد و این شرکت به دو قسمت تقسیم می شود:
1- شرکت هایی که موسسین آنها بخشی از سرمایه شرکت را از طریق فروش سهام به مردم بدست می آورند. این شرکت ها به صورت عام معامله می شوند.
2- شرکت هایی که سرمایه آنها در زمان تاسیس فقط توسط موسسین اخذ می شود. این شرکت ها سهامی خاص هستند.
تفاوت شرکت سهامی و تضامنی در نام آنها:
در نام شرکت تضامنی باید عنوان شرکت تضامنی و حداقل نام یکی از شرکا قید شود و در صورتی که نام شرکت شامل نام تمام شرکا نباشد باید بعد از آن اضافه شود. نام شرکا و شرکای ذکر شده و شرکا و برادران و غیره.
همیشه در شرکت های سهامی اعم از دولتی و خصوصی قبل از نام شرکت باید در کلیه اسناد و آگهی ها و اطلاعیه های شرکت عبارت «عمومی و خصوصی» به صورت خوانا درج شود.

تفاوت در میزان سرمایه برای ایجاد شرکت سهامی و شرکت تضامنی:
سرمایه ثابتی برای ایجاد شرکت سرمایه گذاری مشترک وجود ندارد و ممکن است سرمایه شرکت مقدار کمی باشد. در مورد شرکت سهامی حداقل سرمایه ای که باید در شرکت سرمایه گذاری شود تعیین شده است. سرمایه شرکت های سهامی عام نباید کمتر از 5 میلیون و شرکت های خصوصی کمتر از یک میلیون باشد و این سرمایه باید در زمان تاسیس تعیین شود. یا نوع شرکت به نوع دیگری از شرکت که در قانون تجارت تعریف شده است تغییر یابد در غیر این صورت هرکس ذینفع شرکت باشد می تواند انحلال آن را درخواست کند.
شرکت سهامی و شرکت سهامی و تفاوت در موضوع آن:
شرکت سهامی یک شرکت بازرگانی است بنابراین برای مسائل غیرتجاری نمی توان شرکت سهامی ایجاد کرد. بر اساس ماده 8 لایحه، موضوع شرکت باید به صراحت در اساسنامه نوشته شود، اما لزومی ندارد که موضوع فعالیت شرکت سهامی الزاماً یک فعالیت تجاری باشد. زیرا شرکت سهامی عام و خاص در ظاهر و باطن یک شرکت تجاری است.

وکیل در تهران...
ما را در سایت وکیل در تهران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس صفری vekiltehran بازدید : 89 تاريخ : دوشنبه 28 / 1 ساعت: 14:31