وکیل تصرف در عملیات اجرایی

ساخت وبلاگ

 


وکیل تصرف در عملیات اجرایی
در این مقاله ابتدا اطلاعات کلی در مورد عملیات اجرایی، توقیف عملیات اجرایی و سپس در مورد وکیل توقیف عملیات اجرایی ثبت ارائه شده است.

به گونه ای که پس از صدور اجرائیه توسط اداره ثبت باید اقداماتی از قبیل تقسیم، ابلاغ اجرائیه و یا تنظیم و اجرای سند و ... جهت اجرای سند انجام شود.

در مورد اجرای دستور دادگاه، اجرای دستور در دو معنای عام و خاص به کار می رود. اجرای حکم در معنای عام به مرحله ابلاغ اجرائیه دادگاه تا مرحله تحویل محکوم له به محکوم له اطلاق می شود و اجرای حکم به معنای خاص به معنای تحقق معنای حکم است.

ماده 310 قانون آیین دادرسی مدنی می گوید: در موارد فوری قاضی دادگاه می تواند دستور موقت اجرای قانون آیین دادرسی مدنی را به انجام عمل یا ترک آن یا توقیف مال صادر کند. در این خصوص قاضی باید از متقاضی تأمین متناسب دریافت کند. این دستور با رعایت مقررات خاص دادرسی مدنی انجام می شود و اجرای آن تنها با رعایت ضوابط قانونی خاص آن امکان پذیر است. تنظیم می شود، اسناد رسمی می گویند. اگر این نوع سند به نام هر شخصی ثبت شده باشد نشان دهنده مالکیت آن شخص است. پس از ثبت اسناد در اداره ثبت اسناد و املاک، اسناد تبدیل به سند رسمی و اداره ثبت متولی اجرای اسناد رسمی می شود.

یکی از مزایای اسناد رسمی نسبت به اسناد عادی این است که در صورت مطالبه حق سند رسمی می تواند از اداره ثبت اسناد و املاک تقاضای توقیف ملک ثبت شده را داشته باشد و نیازی به مراجعه به اداره ثبت اسناد و املاک نیست. دادگاه می تواند با مراجعه به اداره ثبت اسناد و املاک تقاضای توقیف اموال ثبتی را بنماید.

واحد اجرایی ثبت اسناد وظیفه اجرای اسناد معتبر را دارد. اسناد معتبر نیز اسنادی هستند که ادعای قطعی را برای دارنده خود نشان می دهند. اسناد معتبر و اسناد رسمی صحافی اسناد مهمی مانند: سند ازدواج، چک و سفته، قرارداد تسهیلات بانکی، اسناد رهنی و سند رسمی تعهد پرداخت می باشد که از طریق دایره اجرای ثبت قابل وصول می باشد.

اگر مثلاً شخصی چکی از طرف مقابل داشته باشد، فرض بر این است که طرف مقابل متعهد است و دارنده چک ذینفع محسوب می شود، در این صورت ذینفع مجاز است بدون مراجعه به مرجع قضایی اقدام کند. . در صورت طولانی بودن شکایت به اداره ثبت مربوطه مراجعه و تقاضای صدور اجرائیه نمایید.

با استناد به نظریه اداره کل حقوقی قوه قضائیه و بر اساس قانون، دادخواست توقف عملیات اجرایی از ثبت دارای سابقه قانونی مطلق نمی باشد، اما معترض باید نسبت به اقامه دعوی در محاکم دادگستری اقامه دعوی نماید. اصلاح یا ابطال عملیات اجرایی و با دادخواست می تواند از دادگاه مربوطه تقاضای تأخیر عملیات اجرایی را بنماید. خواهان با طرح دعوای حقوقی ابطال اجراییه در دادگاه، ادعای خود را مطرح می کند.
با توجه به مطالب بیان شده، توقیف عملیات اجرایی، درخواست توقف عملیات اجرایی در خصوص اسناد رسمی است که در دادگاه یا اداره ثبت صادر شده است. به عبارت دیگر عملیات اجرایی اقداماتی است که توسط اداره ثبت یا دادگاه در رابطه با اسناد رسمی و تعهدآور انجام می شود و اصل بر این است که این عملیات جز در شرایط خاص مانند قانون نحوه اجرای احکام قابل توقیف نیست. احکام مدنی بیان شده است که مأمور اجرا نمی‌تواند اجرای حکم را تعطیل یا تعلیق یا به تأخیر اندازد مگر به دستور دادگاه صادرکننده اجرائیه یا دادگاه صالح.

لذا عملیات اجرایی با ابلاغ اجرائیه به محکوم علیه شروع می شود و با اجرای کامل حکم به نفع محکوم به پایان می رسد. بنابراین اگر شخصی علیه دیگری ادعایی داشته باشد می تواند با ارائه اموال ثبتی خود به اداره ثبت اسناد و املاک تقاضای توقیف اموال مربوطه را بنماید.

 
وکیل در تهران...
ما را در سایت وکیل در تهران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس صفری vekiltehran بازدید : 78 تاريخ : يکشنبه 27 / 1 ساعت: 2:11