واگذاری اموال توسط وکیل

ساخت وبلاگ

 


واگذاری اموال توسط وکیل
راه های مختلفی برای خاتمه دادن به مشارکت وجود دارد که منجر به تقسیم یک ملک یا دارایی مشترک می شود. در حالی که این روش ها بسیار شبیه هستند، اما تفاوت های قابل توجهی نیز دارند و عبارتند از: تقسیم، تفکیک و جداسازی.

افراز:
یعنی تعیین سهم هر یک از شرکا در مال غیر غیر منقول و توسط اداره ثبت انجام می شود.

بخش:

تقسیم به این معناست که شرکا در مورد نحوه تقسیم مال یا اموال به توافق رسیده باشند که در این صورت دیگر لازم نیست سهام هر یک از شرکا با دیگری برابر باشد و اگر به دلیل توافقات انجام شده بین طرفین این برابری برقرار نیست، تصمیم گرفته شده و معتبر است.
جدایش، جدایی:
تفکیک نیز به این معناست که برای سهم هر یک از شرکا سند مالکیت جداگانه صادر می شود مشروط بر اینکه قبلاً تقسیم شده باشد. در واقع برای تفکیک شرکا باید ابتدا نسبت به تقسیم اقدام کرده و سپس به اداره ثبت برای صدور شورای تفکیکی مراجعه کنند تا برای هر کدام سند مالکیت صادر شود.

شباهت ها و تفاوت های تفکیک، تقسیم و تفکیک
تخصیص و تفکیک بیش از همه به یکدیگر شباهت دارند و هر دو فقط در مورد اموال غیر منقول قابل اجرا هستند. همانطور که گفته شد منظور از تخصیص این است که سهم هر یک از شرکا در ملک توسط اداره ثبت تعیین شود.

در تقسیم سهم هر یک از شرکا یک سند شش دانگ به او داده می شود. یعنی هم تخصیص و هم تعیین سند برای هر یک از شرکا همزمان صورت می گیرد.

بر خلاف این دو مورد که فقط در مورد اموال غیر منقول است، تقسیم در مورد اموال منقول نیز قابل اجرا است.

نکات مهم در مورد فروش ملک
توجه به این نکته ضروری است که تمام اموال منقول قابل تقسیم نیست. در افراز تقسیم به این صورت است که مال بین شرکا تقسیم می شود و هر قسمت از آن متعلق به یک نفر است. حالا نمی توان از چنین چیزی مثلا برای آپارتمان استفاده کرد، زیرا در این صورت نمی توان تشخیص داد که آشپزخانه یا سرویس بهداشتی یا حتی درب ورودی سهم چه کسانی است!
گاهی مقدمه ای برای دعواهای دیگر می شود. به عنوان مثال، اگر تصمیم به فروش ملک مشترک دارید، ابتدا باید برای معافیت اقدام کنید.
همچنین در نظر داشته باشید که جدایی در شرایطی صورت می گیرد که بین طرفین توافقی در مورد نحوه تقسیم مال یا مال وجود نداشته باشد، زیرا اگر خود شرکا در این مورد تصمیم گرفته اند، باید برای تقسیم اقدام کنند.
مرجع رسیدگی به پرونده های مربوط به نقل و انتقال اموال معمولاً سازمان ثبت اسناد و املاک است، اما در برخی موارد ممکن است دادگاه های عمومی به این پرونده رسیدگی کنند.
پس از ثبت درخواست، چنانچه ملک دارای سابقه ثبتی باشد، دادگاه نسبت به استعلام سهم مالکین و همچنین آخرین وضعیت ثبتی ملک اقدام می کند. سپس جلسه رسیدگی تشکیل و با توجه به نتیجه استعلام قرار ارجاع به کارشناس رسمی دادگستری صادر می شود. کارشناس رسمی مسئول بازرسی ملک و تصمیم گیری در مورد امکان فروش یا عدم فروش آن است. همچنین در صورتی که مال قابل تقسیم است باید در مورد نحوه صحیح تقسیم مال بین شرکا و میزان سهم هر یک از طرفین نظر خود را اعلام کند.
در صورتی که کارشناس تشخیص دهد که اموال قابل تقسیم نیست، دادگاه حکم به غیرقابل تقسیم شدن مال می دهد. حکم نهایی صادر خواهد شد.
در صورت اعتراض طرفین به نحوه تقسیم اموال توسط کارشناس، تقسیم به قید قرعه انجام می شود.
نکته مهم دیگر این است که کارشناس برای تهیه گزارش و تصمیم گیری در مورد نحوه فروش ملک باید از نماینده و نقشه بردار کمک بگیرد. این امر به انجام صحیح و اصولی کار کمک می کند و در هنگام بررسی گزارش کارشناس ملک، تضادی بین شکل جلسات احتمالی و اسناد و نقشه های ثبتی وجود نخواهد داشت.
در صورتی که یکی از طرفین غایب یا نتواند در جلسات دادرسی شرکت کند، شخص دیگری باید به عنوان قیم یا قیم غایب به جای او حاضر شود.
همان طور که گفته شد، واگذاری ملک امری اداری است و پرونده قضایی محسوب نمی شود، به همین دلیل است که عمدتاً توسط اداره ثبت و طی مراحل معمول ثبتی انجام می شود، اما در صورتی که روند ثبت پرونده انجام نشود. ختم در دفتر ثبت، یا شخصی بین اگر شرکا غایب یا غایب باشند، مراجعه به دادگاه ضروری است. توجه داشته باشید که برای این کار باید به دادگاه محلی محل وقوع ملک مراجعه کنید.

وکیل در تهران...
ما را در سایت وکیل در تهران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس صفری vekiltehran بازدید : 68 تاريخ : يکشنبه 27 / 1 ساعت: 2:11