فروش ملک مشاع از طریق مزایده

ساخت وبلاگ

 


فروش ملک مشاع از طریق مزایده
ملکی که مالکیت آن به هر دلیلی بین دو یا چند نفر مشترک باشد، ملک مشترک نامیده می شود. در این شرایط، هر یک از شرکا در مالکیت شریک هستند، به استثنای ملکی که با سایر مالکین مشترک است.

مثلاً ملکی به چند نفر به ارث می رسد و یا حیاط و راه پله و پشت بام جزو املاک مشاع آپارتمان محسوب می شود و هیچ یک از شرکا نمی توانند ملک مشاع را بفروشند یا تصرفی از قبیل ساخت و ساز و ترتیب و معامله با ملک داشته باشند.
دستور فروش ملک مشاع
هر یک از صاحبان ملک مشاع می تواند پس از انتقال ملک، سهم خود را بفروشد. اما در صورتی که اموال مشاع قابل تقسیم نباشد، متقاضی فروش ملک مشاع می تواند با دریافت گواهی عدم تقسیم (تخصیص) ملک از اداره ثبت یا اداره ثبت، نسبت به فروش ملک مشاع از مرجع ذیصلاح اقدام نماید. دادگاهی که ملک در آن منطقه واقع شده .

متقاضی فروش باید دادخواست خود را به همراه کلیه مدارک لازم اعم از اسناد خود و اسناد ملک به دفتر خدمات قضایی ارائه نماید.

دادگاه پس از وصول دادخواست دستور بیع، بلافاصله حکم فروش مال مشاع را صادر و به دایره اجرای احکام مدنی ارسال می کند.

بنابراین هر یک از شرکای ملک مشاع می تواند تقاضای فروش مال مشاع را نماید. این دادخواست از طرف سایر شرکا بدون توجه به تعداد آنها به دادگاه تقدیم می شود. مرجع صالح برای تقدیم این دادخواست دادگاه محل وقوع ملک مشاع می باشد.
اجرای حکم فروش ملک مشاع
پس از صدور حکم فروش ملک مشاع از سوی دادگاه، این دستور به دایره اجرای احکام مدنی ارسال می شود و در این صورت نیازی به صدور اجرائیه از دادگاه نیست.

در مرحله بعد مأمور اجرا در دایره اجرا با ثبت پرونده، مراحل تشکیل پرونده را تکمیل می کند و پس از آن کارشناس رسمی دادگستری ملک مشاع را برای فروش قیمت گذاری می کند.

پس از اعلام نظر کارشناس مربوطه در مورد ارزش روز ملک، چنانچه ظرف مدت یک هفته هیچ یک از مالکین نسبت به نظر کارشناسی اعتراضی نداشته باشند، آگهی مزایده فروش ملک توسط نیروی انتظامی منتشر خواهد شد.
مزایده به گونه ای انجام می شود که کارشناس ارزش اولیه ملک را تعیین می کند و شخصی که بالاترین مبلغ را برای خرید ملک ارائه می دهد برنده مزایده می شود و ملک به او فروخته می شود

پس از فروش ملک از طریق مزایده، مأمور اجرا هزینه های مربوطه را به نسبت سهم شرکا از مبلغ فروش کسر و مابقی را بین شرکا تقسیم می کند.

لازم به ذکر است عدم حضور شرکا در جلسه مزایده مانع از انجام آن نمی باشد. همچنین یکی از شرکا که تقاضای فروختن ملک را از دادگاه کرده است هم می تواند در مزایده شما شرکت کند و ملک مشاع را بخرد.

نکات بسیار مهم فروختن ملک مشاع از روش مزایده
در فروش ملک مشاع با اخذ حکم فروش از دادگاه و مزایده نکاتی وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد از جمله:

دادگاه فقط در مواردی می تواند حکم فروش ملک مشاع را صادر کند که بنا به نظر قطعی اداره ثبت، اموال مشاع مورد نظر قابل فروش نباشد.
دادگاه مکلف به صدور قرار دادخواست فروش اموال مشاع است و رأی دادگاه در این مورد نباید به صورت قرار یا قرار صادر شود.
از آنجایی که دادگاه حکم فروش مال مشاع را صادر می کند نه حکم، بنابراین خوانده نمی تواند به آن اعتراض یا درخواست دادخواست، تجدیدنظر یا اعاده دادرسی کند.
همچنین دستور شامل صحت دستور مختومه نمی شود، یعنی در صورتی که خواهان به نتیجه مطلوب نرسید، می تواند دادخواست فروش ملک خود را مجدداً در دستگاه قضایی ثبت کند.
در دادخواست دستور فروش مال مشاع باید دادخواست به کلیه شرکاء ارائه شود در غیر این صورت قابل رسیدگی نیست. به این ترتیب که خواهان باید در دادخواست نام همه شرکا را ذکر کند و در صورت ارث بودن مال، نام تمام وراث ذکر شود.
چنانچه در مورد مال مشاعی که توقیف و توقیف است تقاضای فروش مطرح شود در این صورت قرار عدم رسیدگی صادر می شود.

وکیل در تهران...
ما را در سایت وکیل در تهران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس صفری vekiltehran بازدید : 67 تاريخ : يکشنبه 27 / 1 ساعت: 2:10