آیا میدانید تامین دلیل چیست؟

ساخت وبلاگ

 


آیا میدانید تامین دلیل چیست؟

ارائه دلیل و کاربرد آن در روند رسیدگی به پرونده
رزق در لغت به معنای حفاظت و تأمین چیزی است. کلمه دلیل در اصطلاح حقوقی ارائه دلیل به معنای دلیلی برای اثبات ادعا یا هر سند و مدرکی است که شاکی می تواند برای اثبات ادعای خود در دادگاه استفاده کند.

طبق ماده 149 قانون آیین دادرسی مدنی: در مواردی که ذینفعان در دعوی امکان استفاده از دلایل و مستندات دعوی خود را در آینده می‌دهند، مانند تحقیق محلی، کسب اطلاع از مطلعین، استعلام نظر از مطلعین. کارشناسان یا دفاتر بازرگانی یا با استفاده از ادله و امارات موجود در محل یا دلایلی که نزد طرف دعوا یا دیگران است معذور یا غیر ممکن خواهد بود (یعنی مشکل یا غیرممکن خواهد بود) ذینفع می تواند درخواست کند. دادگاه آن دلایل را ارائه کند.

هدف از تأمین در این موارد صرفاً بررسی و رسیدگی به این دلایل است. بنابراین به طور خلاصه در مورد اقامه دلیل باید گفت: وقتی شخصی در دعوی حقی دارد و ممکن است در آینده نتواند از دلایل و مدارک موجود برای احقاق حق خود استفاده کند. به منظور جلوگیری از تضییع این حق، می تواند دادگاه تقاضای دلیل کند.

منظور از اثبات در اصطلاح ارائه دلیل، آن سند و مدرکی است که طرفین دعوی برای اثبات ادعای خود یا دفاع از خود به آن استناد می کنند. ارائه دلیل در قالب دستور توسط دادگاه صادر می شود.

اختیار رسیدگی به درخواست اثبات
بر اساس ماده 9 قانون شورای حل اختلاف مرجع صالح برای درخواست ارائه دلیل، شورای حل اختلاف منطقه محل استقرار اسناد و مدارک مورد درخواست است.

در صورتی که در آن محل شورای حل اختلاف وجود نداشته باشد، رسیدگی با دادگاه مربوط به آن حوزه است.

پس از درخواست خواهان از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، درخواست اثبات در قالب برگ دادخواست تنظیم و به شعبه مربوط ارجاع می شود.

در مورد درخواست دلیل برای اموال غیرمنقول از قبیل اموال، خواهان باید به شورای حل اختلاف محل آن ملک مراجعه کند، اما در مورد سایر دعاوی باید به شورای حل اختلاف محل سکونت خوانده مراجعه کند. محل سکونت

شرایط و مراحل درخواست مدرک
طبق قانون در زمان درخواست مدرک باید موارد زیر رعایت شود:

مشخصات مدعی و خوانده را ذکر کنید
موضوع دعوی که دادخواست تامین برای آن تقدیم شده است را ذکر کنید
شرایط و دلایل درخواست مدرک را ذکر کنید
زمان درخواست اثبات می تواند قبل از اقامه دعوی یا در حین رسیدگی به دعوی باشد.
درخواست ارائه مدرک به صورت کتبی یا شفاهی
در نهایت درخواست ارائه دلیل به تعداد افرادی که شاکی هستند به اضافه یک نسخه اضافی به همراه نسخه اصلی مدارک و مستندات به شورای حل اختلاف ارائه می شود.

در مرحله بعد شورای حل اختلاف با احراز فوریت موضوع، درخواست خواهان را به یکی از کارشناسان رسمی دادگستری در این زمینه ارجاع می دهد و پس از حضور کارشناس و مدیر دفتر آن شعبه و با شورا با تایید کارشناس صورتجلسه را با مرجع تهیه می کند و با توجه به نظر کارشناس تنظیم می کند.

مرجع صلاحیتدار طبق قانون می تواند بدون احضار طرف دعوی در اموری که فوریت دارند دلیل ارائه کند، لذا در زمان طرح درخواست دلیل، خواهان باید از مقام رسمی درخواست رسیدگی فوری به دادخواست خود را داشته باشد.

استفاده از عقل
از استدلال در موارد مختلف استفاده می شود. ارائه دلیل به دو نوع تقسیم می شود: ارائه دلیل قانونی که در امور مدنی مورد استفاده قرار می گیرد و ارائه دلیل کیفری که در دعاوی کیفری و دعاوی مورد استفاده قرار می گیرد.

به عنوان مثال، در شرایطی که صاحب خودروی آسیب دیده در حال دریافت خسارت است. زمانی که مالک بخواهد در اسرع وقت از خودروی خود استفاده کند در حالی که نمی تواند منتظر اتمام رسیدگی باشد، در این شرایط می تواند با درخواست دلیل و اجرای آن، میزان خسارت را تعیین و از خودرو استفاده کند. در وقت دیگر با استناد به دلیل باید خسارت خود را از خوانده دریافت کند.

یا اگر شخصی مانع استفاده مالک از حق خود شود، مالک می تواند در مواقع لزوم و با وجود شرایط لازم، از مرجع ذی صلاح تقاضای دلیل منع حق را بنماید.

از دیگر مواردی که خواهان می تواند از اثبات استفاده کند، مواردی است که احتمال مفقود شدن یا عدم دسترسی به اسناد وجود دارد. مثلاً شخصی که شاهد پرونده ای است قصد خروج از کشور را دارد یا به دلیل بیماری احتمال فوت برای او وجود دارد.

وکیل در تهران...
ما را در سایت وکیل در تهران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس صفری vekiltehran بازدید : 139 تاريخ : شنبه 12 / 1 ساعت: 23:15