نکات مهم در تنظیم قرارداد نمایندگی

ساخت وبلاگ

 


نکات مهم در تنظیم قرارداد نمایندگی
نمایندگی یکی از رایج ترین امور در فعالیت های تجاری و اقتصادی است. به این معنا که یک شرکت یا شخص تولید کننده یا واردکننده کالا یا ارائه خدمات، تصمیم می گیرد تولید یا کالا و خدمات خود را در جای دیگری عرضه یا بفروشد.

برای این کار یا باید کالا و خدمات خود را شخصاً در مکان دیگری مثلاً در شهر و کشور دیگری عرضه کند که قطعاً کار آسانی نیست و در برخی موارد بسیار دشوار است یا برای این کار به روشی ساده تر. که به عنوان آژانس کمک مالی شناخته می شود. . مورد استفاده قرار گیرد
نمایندگی چیست و به چه کسانی داده می شود؟
وکالت یک رابطه قراردادی بین دو نفر با عنوان نماینده و اصیل است. طبق این قرارداد شخصی به نام نماینده از طرف شخص دیگری به نام اصیل اقدام می کند.

به این ترتیب تولید کننده یا واردکننده اصلی کالا یا ارائه دهنده خدمات می خواهد کالاها و خدمات خود را در مناطق دیگر عرضه کند. برای این منظور با شخص دیگری قرارداد نمایندگی امضا می کند تا کالا و خدمات خود را ارائه کند.

نماینده این اختیار را دارد که از طرف اصیل در محدوده معینی با اشخاص دیگری مذاکره کند یا از طرف اصیل با آنها قرارداد امضا کند. نماینده باید به درخواست و دستور اولیه عمل کند، به او متعهد باشد و در اختیار او باشد. اگرچه عامل بر مال اصلی اختیار دارد، ولی مالک مال خود نیست.

در نمایندگی تجاری که مفهوم خاصی از وکالت است، رابطه نمایندگی بر اساس قرارداد شکل می گیرد، عامل تجاری که می تواند شخص حقیقی یا حقوقی باشد، مستقلاً به انجام معاملات تجاری یا مذاکرات یا سایر اموری که به دنبال آن است می پردازد. دادن آثار حقوقی اصل

انواع قراردادهای نمایندگی
بر اساس تعداد نمایندگان، نمایندگی به انحصاری و غیر انحصاری تقسیم می شود.

در قرارداد نمایندگی انحصاری، نماینده در منطقه مورد نظر تنها شخصی است که از طرف اصلی اقدام می کند.

اما در نمایندگی غیر انحصاری فعالیت اصلی در یک منطقه چندین نفر را تحت عنوان نماینده استخدام می کند.

قرارداد نمایندگی فروش انحصاری
قرارداد نمایندگی فروش انحصاری یکی از مصادیق نمایندگی تجاری می باشد. کلمه "انحصاری" در عنوان این قرارداد به این معنی است که نماینده تنها شخصی است که محصولات را در قلمرو مورد توافق طرفین به فروش می رساند.

در حال حاضر برای صاحبان کالا یا ارائه دهندگان خدمات در سطح کلان، این نوع قرارداد راه درستی برای فروش محصولات و ارائه خدمات در سایر مناطق است.

قرارداد نماینده فروش انحصاری شامل شرایط قرارداد به همراه شرایط و جزئیات آن می باشد.

انحصار یک جانبه و دوجانبه
از نظر نمایندگی فروش انحصاری به یک طرفه و دو طرفه تقسیم می شود. اصیل در نمایندگی انحصاری یک طرفه باید حوزه های فعالیت نماینده خود را منحصراً مشخص کند و نماینده تجاری دیگری را در آنجا به کار نگیرد.

در نمایندگی انحصاری دوجانبه محدودیت های بیشتری برای طرفین ایجاد می شود به این صورت که اصیل علاوه بر اینکه اصیل نماینده دیگری در آن زمینه استخدام نمی کند، نماینده در انجام وظایف خود نیز محدودیت هایی دارد و نباید دیگری را بفروشد. تولید - محصول. شرکت ها آماده می کنند

بنابراین مهم ترین شرط عقد در قراردادهای انحصاری، تصریح به انحصار یک طرفه یا دو طرفه است و این بند باید در قرارداد نمایندگی انحصاری بیع به صراحت قید شود.
قرارداد نمایندگی فروش
قرارداد نمایندگی فروش یک قرارداد غیر انحصاری به نام «قرارداد نمایندگی فروش» است.

در قرارداد نمایندگی فروش، نماینده بازرگانی به عنوان نماینده شناخته می شود و توسط اصیل برای انجام وظایف تاجر مانند فروش محصول استخدام می شود. نماینده معمولاً فروش را به نام خود انجام می دهد و در ازای آن پورسانت دریافت می کند.

اصیل باید اطلاعات لازم در مورد فروش مانند اطلاعات محصول، قیمت، عملکرد و غیره را در اختیار نماینده قرار دهد و طبق آنچه اصیل مشخص می کند مسئولیت فروش آن کالا یا خدمات نیز بر عهده نماینده است.

تفاوت بین قرارداد نمایندگی انحصاری و قرارداد نمایندگی فروش
در قرارداد هایی که نمایندگی انحصاری، شخص مقابل اصلی به عنوان نماینده خویش شناخته میشود، ولی در قرار داد های نمایندگی فروش محصول، نماینده توسط اصیل یا نماینده فرد استخدام میشود.

 
وکیل در تهران...
ما را در سایت وکیل در تهران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس صفری vekiltehran بازدید : 272 تاريخ : پنجشنبه 10 / 1 ساعت: 1:21