یک وکیل شخص ثالث

ساخت وبلاگ

 


یک وکیل شخص ثالث
یکی از دعاوی مهمی که امروزه در محاکم قضایی مطرح می شود، دعوای ورود شخص ثالث است. با توجه به اینکه انواع دعاوی معمولاً با حضور دو طرف انجام می شود و حضور اشخاص دیگری از قبیل وکیل، وصی، وراث و ... منوط به حضور این دو طرف است، در صورتی که غیر از این دو طرف و افراد باشد. که تحت تکفل دو طرف اصلی هستند در صورتی که بخواهد به عنوان ذی نفع وارد دعوا شود به عنوان شخص ثالث وارد دعوا می شود.

به همین دلیل در این ماده که توسط گروه وکلای دادگستری ارائه شده است، در خصوص عبارات مربوط به ثالث از قبیل: جلب ثالث، ورود ثالث، اعتراض ثالث و وکیل شخص ثالث توضیحات لازم جهت آشنایی خوانندگان محترم با این اصطلاحات حقوقی ارائه گردید.

به طور کلی عبارت ثالث در سه نوع دعوی به کار می رود که عبارتند از: دعوای ورود ثالث، دعوای تجدیدنظرخواهی ثالث و دعوای اعتراض ثالث و مقررات و تشریفات هر یک از این دعاوی متفاوت است. از دیگری

ادعای ورود شخص ثالث
مطابق ماده 130 قانون آ.د.م، اگر شخص ثالثی مستقلاً ادعای حقی در موضوع دعوای اصلی کند یا خود را منتفع حق یکی از طرفین بداند، می‌تواند قبل از پایان جلسه اول، وارد دعوا شوید چه رسیدگی در مرحله اولیه باشد چه در مرحله تجدیدنظر. این دادخواست باید به دادگاه محل رسیدگی تقدیم شود و خواهان قصد خود را به صراحت اعلام کند.

شخص ثالث یا وکیل وی که دادخواست ورود شخص ثالث را ثبت می کند باید کلیه تشریفات قانونی را انجام دهد.

پس از انجام تشریفات و ثبت دادخواست ورود ثالث، موضوع از طریق ابلاغ به اطلاع طرفین دعوی می رسد و همزمان با دعوای اصلی به این دادخواست رسیدگی می شود.

ادعای سوم
دعوای ثالث زمانی اتفاق می افتد که خواهان یا خوانده در جریان رسیدگی به دعوی متوجه شود که با آوردن شخص دیگری که شخص ثالث در دعوی است که در اصطلاح حقوقی ثالث نامیده می شود و در معامله دخیل بوده است. می تواند دعوی را به نفع خود تمام کند.

به همین دلیل شاکی یا خوانده دادخواستی را برای جلب ثالث به دادگاه تقدیم می کند تا بتواند برای حل مشکل خود چاره اندیشی کند.

دلایل جذب ثالث باید قبل از پایان اولین جلسه رسیدگی انجام شود و متقاضی 3 روز فرصت دارد دادخواست ثالث را به دادگاه تقدیم کند در غیر این صورت دادگاه به این درخواست رسیدگی نخواهد کرد.

با توجه به اینکه هر یک از مراحل دادرسی مانند مرحله بدوی یا تجدیدنظر، مرحله جداگانه ای محسوب می شود، بنابراین در هر مرحله قبل از پایان اولین جلسه، می توان برای جلب ثالث دادخواست دادخواست دادرسی کرد.

دخالت شخص ثالث در پرونده های حقوقی یکی از حقوق طرفین پرونده محسوب می شود و نوعی دعوت به حضور و ورود شخص دیگری در روند رسیدگی بدون اجبار و اجبار است.

لازم به ذکر است که دادگاه نمی تواند بدون تقاضای یکی از طرفین یا هر دو طرف، دادخواست جلب ثالث ارائه کند. به طرفی که شخص ثالث را جذب می کند جالب و به شخص ثالثی که جذب می شود مجلل می گویند.

پس از خاتمه دادخواست جلب ثالث، رسیدگی مانند دادرسی اصلی انجام می شود و شخص ثالث متهم محسوب می شود. در نهایت ممکن است پرونده دارای دو محکوم یا دو محکوم باشد.

شرایط جلب ثالث در دعوا
دعوای ثالث دعوای اصلی نیست اما به عنوان دعوای فرعی از حیث رسیدگی تابع دعوای اصلی است.

خواهان و خوانده یا سایر اصحاب دعوا می توانند از دادگاه تقاضای جلب ثالث نمایند. حتی خود شخص ثالث نیز می تواند در جریان دعوا تقاضای جلب شخص ثالث دیگری را بنماید.

برای شکایت شخص ثالث باید شرایط زیر وجود داشته باشد:

دعوای ثالث منشأ همان دعوای اصلی یا مربوط به دعوای اصلی است
جالب باید یکی از طرفین دعوی باشد
دلایل و جهات قانونی جذب شخص ثالث و ارتباط آن با پرونده باید قبل از خاتمه اولین جلسه بیان شود.
دادخواست و معرفی شخص ثالث باید حداکثر تا 3 روز پس از اولین جلسه رسیدگی انجام شود
پرونده اصلی همچنان در جریان است
درخواست تجدیدنظر شخص ثالث را تنظیم کنید
برای تهیه و نوشتن دادخواست جذب شخص ثالث باید نکات مهمی رعایت شود. دادخواست بر روی برگه چاپی مخصوص نوشته شده و رعایت این نکات الزامی است:

استفاده از کلمات و جملات واضح، واضح و بدون ابهام در تنظیم دادخواست
شرح کامل طرفین دعوی
اگر وکیل دارید مشخصات وکیل را وارد کنید
تقاضا و قیمت آن در صورت مالی بودن و امکان تعیین قیمت تقاضا
شماره سریال فایل را ذکر کنید
درج دلایل و مدارک و ضمائم دادخواست

وکیل در تهران...
ما را در سایت وکیل در تهران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس صفری vekiltehran بازدید : 75 تاريخ : پنجشنبه 10 / 1 ساعت: 1:21