فروش مال غیر و دادخواست ابطال سند

ساخت وبلاگ

 


فروش مال غیر و دادخواست ابطال سند

فروش مال یکی دیگر از راه هایی است که شخص مال غیر خود را می فروشد و آن را به دیگری می فروشد. فروش مال غیر دارای شرایط مختلفی است و نحوه انتقال بیع تاثیری در میزان جرم نخواهد داشت.

مثلاً اگر شخصی پولی را که مالک آن نیست با دیگری مبادله کند و در ازای آن کالایی دریافت کند، باز هم مرتکب جرم فروش مال دیگری می شود. لازم به ذکر است که در زمینه ارتکاب جرم، شرایط خاصی وجود دارد که ممکن است مانع از مجازات فرد شود. در ادامه به بررسی این شرایط و نقش سوء نیت در فروش مال دیگران می پردازیم.
نقش سوء نیت در نقل و انتقال ملک چیست؟
در جریان بررسی بیع مال غیر و دادخواست ابطال سند آن با عبارت «معامله پر سر و صدا» مواجه می شوید. معامله پر سر و صدا در واقع به نیت بد افراد مربوط می شود. به عبارت دیگر، اگر فروشنده مال نیت بدی داشته باشد و قصد آسیب رساندن به صاحب اصلی مال را داشته باشد، مرتکب معامله متقلبانه شده است. در این صورت مالک اصلی ملک می تواند به مراجع قانونی مراجعه و از فروشنده شکایت کند. در این صورت مقامات قضایی فرد خاطی را مجازات خواهند کرد.

اما در مواردی ممکن است شخص بدون اطلاع و بدون سوء نیت مال دیگری را بفروشد. مثلاً زمین قدیمی را که فکر می کرد مالک آن است بفروشد. در این صورت مراجع قضایی و قضایی فروشنده را مجرم شناخته و او را مجازات نمی کنند.
مواظب باشید در صورت عدم سوء نیت باز هم این عمل معامله محتاطانه محسوب می شود ولی شامل جرم فروش مال غیر نمی شود. در زمینه فروش مال غیر ملکی و معاملات متقلبانه به شخصی که مالک اصلی مال فروخته شده است «غیرمالک» و خریدار را «اصیل» می گویند. در این معاملات به فروشنده و خاطی «نوب» نیز گفته می شود.

دادخواست ابطال سند در زمینه فروش ملک غیر از:
دقت داشته باشید که ابطال سند بدون درخواست و دادخواست مربوط به آن در زمینه بیع ملک امکان پذیر نمی باشد. در نتیجه برای رسیدگی به این موضوع در زمینه فروش مال غیر، باید دادخواست ابطال سند از طرف شاکی به مراجع قضایی رسیده باشد. در غیر این صورت هیچگونه اقدامی از سوی مراجع قضایی صورت نخواهد گرفت.

در نتیجه این موسسات صرفاً به مواردی از قبیل مجازات مجرم بر اساس قانون مجازات اسلامی، رد مال و ... می پردازند که در نتیجه دادخواست ابطال سند در این زمینه بسیار حائز اهمیت است و تصمیم و تصمیم گیری اقدامات دادگاه بر اساس این دادخواست تعیین خواهد شد.

فروش اموال غیر منقول یا غیرمنقول:
در صورتی که مال فروخته شده در ردیف اموال منقول قرار گیرد، طبق قانون مجازات اسلامی، دادگاه حکم به رد مال صادر می کند.
اما در صورتی که موضوع انتقال مربوط به مال غیرمنقول باشد، دادگاه حکم به مجازات مقصر و رد مال صادر می کند و دستور خلع ید را نیز صادر می کند. ضمناً چنانچه این موضوع در زمینه انتقال با سند رسمی باشد، دادگاه نیز می تواند رأی به ابطال سند صادر کند.
انتقال غیر مال با سند جعلی:
در برخی موارد ممکن است که فروشنده سند جعلی تهیه کرده باشد. در این موارد مراجع قضایی ضمن بررسی پرونده های مربوط به جرم فروش مال غیر، سند تنظیم شده را نیز بررسی می کنند.

در این موارد دادگاه و مراجع قضایی پس از رسیدگی سند مجعول را باطل می کنند و مجازات جعل سند را نیز برای متخلفان در نظر می گیرند. دقت داشته باشید که ابطال سند توسط دادگاه و مراجع قضایی منوط به دادخواست خواهان بوده و بدون این دادخواست اقدامی از سوی خواهان انجام نخواهد شد.
جرم فروش کالا غیر از:
جرم فروش مال غیرمالی شامل یک تا هفت سال حبس و پرداخت جزای نقدی و رد مال است. اما اگر این جرم توسط کارمندان دولت انجام شده باشد، فرد خاطی برای همیشه از کار در اماکن دولتی منع می شود.
ماده ۲۳۸ قانون مجازات عمومی مربوط به جرم بیع است. طبق این مقاله:

کسی که مال دیگری را با علم به اینکه به نحوی مستقیم یا منفعت بدون اجازه قانونی مال دیگری است انتقال دهد، کلاهبردار محسوب می شود.

 
وکیل در تهران...
ما را در سایت وکیل در تهران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس صفری vekiltehran بازدید : 72 تاريخ : پنجشنبه 10 / 1 ساعت: 1:20