چگونه می توان فروش مال دیگری را ثابت کرد؟

ساخت وبلاگ

 


چگونه می توان فروش مال دیگری را ثابت کرد؟
فروش اموال دیگر در قانون جرم انگاری شده است. هر گاه شخصی خود را به جای صاحب ملکی معرفی کند و اقدام به فروش آن مال کند، نسبت به مال دیگری جرم واقع شده است. برای اثبات این جرم دلایل و شواهد زیادی لازم است.

لازم به ذکر است که دعاوی اقامه شده برای اثبات بیع مال دعوای کیفری نیست. در قانون مجازات اسلامی برای دعاوی کیفری در صورت اثبات مجازات در نظر گرفته شده است. ارائه اسناد و مدارک مربوطه به دادگاه موجب تسریع در روند دادخواست اثبات جرم می شود.

دلایل مهم برای اثبات فروش مال غیر
یکی از مهمترین دلایل اثبات بیع ملک، عدم اثبات مالکیت ملک مورد نظر است. شاکی مالکی است که شخص دیگری از جرم ارتکابی علیه مال خود مطلع شده و برای استیفای حق خود شکایت کرده است. به طور کلی ادله و دلایل اثبات وقوع چنین جرمی موارد بسیاری را شامل می شود.
هرگونه سند مکتوب و غیر مکتوب، متن پیام حاوی اطلاعات فروش مال دیگری از دلایل اثبات این جرم است. شهادت شهود مبنی بر جعلی بودن سند و ارائه سند جعلی برای جلب اعتماد خریدار از دیگر دلایل اثبات جرم مربوطه است. یکی دیگر از دلایل اثبات جرم، فروش مال بدون ارتکاب جرم است. یعنی صاحب ضرر کرده است.

بنابراین شخص مرتکب جرم باید این عمل را به قصد ضرر رساندن به مالک انجام داده باشد. برای اثبات جرم مربوط به فروش مال دیگری باید ثابت شود که شخص با اراده خود چنین عملی را انجام داده است. اجبار و فشار شخص دیگری برای انجام این عمل موجب مجرمیت مرتکب نمی شود.
ارکان جرم فروش مال غیر
جرم فروش مال غیر مالکانه دارای 3 رکن مهم و اساسی است;

عنصر قانونی
رکن قانونی جرم بیع مال غیر در چندین ماده قانونی مورد بررسی قرار گرفته است. در این مواد قانونی، عمل جرم اعلام شده و مجازات هایی برای آن در نظر گرفته شده است.

عنصر مادی
انتقال مال به غیر از مالک به منظور منفعت و استفاده مادی رکن مادی جرم را تشکیل می دهد. در نقل و انتقال و فروش مال غیر، مجرم بدون داشتن قرارداد و یا مجبور کردن مالک به تأمین مال خود، مال را می فروشد.

عنصر معنوی
فروش عمدی مال دیگری و سوء نیت از عوامل روحی و روانی این جرم است. این بدان معناست که مجرم باید ابتدا قصد انجام کار را داشته باشد. نقشه و قصد قبلی از انجام این کار باعث می شود که فرد مقصر شناخته شود.
انتقال سایر اموال در ملک مشاع
فروش سایر اموال در املاکی که مشاع و دارای چند مالک هستند باید با اطلاع همه مالکان انجام شود. به این معنی که افراد حق انتقال سهام سایر شرکا را علاوه بر سهم خود بدون رضایت آنها نخواهند داشت. در قانون این عمل جرم و از مصادیق انتقال مال معرفی شده است.
فروش اجناس غیر از وسایل نقلیه
فروش اموال غیر از وسایل نقلیه جزء انتقال اموال منقول محسوب می شود. در این نوع اموال بدون آسیب رساندن به ملک قابل جابه جایی است. در صورتی که خریدار از نقل و انتقال ملک اطلاع نداشته باشد و اقدام به خرید آن مال نماید به جرم معاونت در جرم مجرم شناخته می شود.

نکته جالب در مورد فروش کالاهای غیر از وسایل نقلیه این است. در صورتی که مالک وسیله نقلیه ظرف یک ماه پس از اطلاع از فروش خودرو، اظهارنامه مالکیت خود را به خریدار تسلیم نکند. او همچنین به عنوان شریک جرم نیز شناخته می شود.

تفاوت بیع کالای دیگر با معامله فضولی
در معامله فضولی، فروشنده قصد صدمه به مالک را ندارد. گاهی ممکن است ملک را به قصد سود بیشتر برای مالک بفروشد. در صورتی که در نقل و انتقال و فروش مال دیگری، فروشنده بخواهد که مالک به قصد قبلی متضرر شود. در این نوع معامله، فروشنده خود را مالک معرفی می کند و ملک را می فروشد
اهمیت استفاده از وکیل در دادخواست برای اثبات انتقال مال غیر
اثبات جرم فروش اموال غیرمالک فرآیندی طولانی و نسبتاً پیچیده است. بنابراین مردم عادی به دلیل عدم آشنایی با مراحل قانونی روند دادخواست دچار سردرگمی می شوند. بنابراین برای انجام صحیح و منطقی کار بهتر است از یک وکیل مجرب در این زمینه استفاده کنید. ضمناً مردم به دلیل مشغله کاری امکان حضور در تمامی جلسات دادگاه را ندارند و با حضور وکیل این مشکل برطرف می شود.

وکیل در تهران...
ما را در سایت وکیل در تهران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس صفری vekiltehran بازدید : 69 تاريخ : پنجشنبه 10 / 1 ساعت: 1:20