وکیل ماده ۴۷۷ و ۴۷۴ قانون آیین دادرسی کیفری

ساخت وبلاگ

 


وکیل ماده ۴۷۷ و ۴۷۴ قانون آیین دادرسی کیفری
در ماده 474 قانون آیین دادرسی کیفری در زمینه مواردی که درخواست اعاده دادرسی مورد قبول محاکم دادگستری قرار می گیرد توضیح داده شده است.

در این ماده آمده است که درخواست اعاده دادرسی در مورد احکام و آراء صادره در محکومیت قطعی دادگاه ها اعم از اینکه حکم به مرحله اجرا رسیده باشد یا نشده باشد در موارد زیر پذیرفته می شود:

1- در صورتی که شخص به قتل محکوم شده باشد و بعد از صدور حکم زنده بودن مقتول ثابت شود.

2- در مواردی که چندین نفر به ارتکاب جرم محکوم شوند و جرم به گونه ای باشد که بیش از یک مرتکب برای آن جرم در نظر گرفته نشود.

3- موردی که شخصی به ارتکاب جرمی محکوم شود و شخص دیگری نیز به ارتکاب همان جرم از سوی مقام قضایی محکوم شود، به نحوی که از تعارض و مغایرت مقررات، بی گناهی یکی از محکومان ثابت شود. از دو حکم

4- در مورد شخصی که متهم به جرمی و برای آن جرم باشد، دادگاه برای متهم احکام متفاوتی صادر می کند.

5- در صورتی که در دادگاه صالح ثابت شود که اسنادی که مبنای صدور رأی بوده است جعلی بوده یا شهادت شهود خلاف واقع بوده است.

6- پس از صدور رأی قطعی از سوی دادگاه، واقعه یا واقعه جدیدی رخ دهد یا ظهور کند یا دلایل جدیدی ارائه شود که بی گناهی یا عدم تقصیر متهم را ثابت کند.

7- در صورتی که مشخص شود عمل ارتکابی متهم جرم نبوده و یا مشخص شود که مجازات مقرر از مجازات قانونی آن عمل بیشتر است.

در این موارد بر اساس قانون 474 قانون آیین دادرسی کیفری، محکوم علیه یا وکیل وی می توانند درخواست خود را برای اعاده رسیدگی به رای صادره از دادگاه به مرجع صالح قضایی تسلیم کنند.

ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری
موضوع ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری نیز موضوع اعاده دادرسی است. بر اساس این ماده، در صورتی که رئیس قوه قضائیه رأی قطعی هر یک از مراجع قضایی کشور را خلاف شرع بداند، پرونده برای رسیدگی در شعب ویژه به دیوان عالی کشور ارسال می شود. از سوی رئیس مرجع رسیدگی مجدد به پرونده جهت رسیدگی مجدد و صدور رأی مقتضی در آن پرونده تعیین شده است. این مقاله همچنین دارای 3 یادداشت است.

لازم به ذکر است که اگرچه این ماده در قانون آیین دادرسی کیفری آمده است، اما اختصاص به دعاوی کیفری ندارد و طبق تبصره 1 این ماده، درخواست استرداد آراء قطعی مراجع قضایی اعم از دعاوی حقوقی و کیفری است. دعاوی حقوقی و همچنین موضوع این مقاله. شامل کلیه احکام و تصمیمات دیوان عالی کشور، سازمان قضایی نیروهای مسلح، دادگاه های بدوی و تجدیدنظر، دادگاه ها و شوراهای حل اختلاف می باشد.

بخشنامه اجرایی ماده 477 نیز در 11 ماده و 2 تبصره در سال 1398 به تصویب رئیس قوه قضائیه رسید و لازم الاجرا شد. بر اساس ماده 1 این بخشنامه رسیدگی به تصمیمات قطعی در اجرای اصل 477 و تشخیص خلاف شرع و جلوگیری از اجرای آن از اختیارات رئیس قوه قضائیه است. صحبت شده است

بنابراین، طبق ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری، رئیس قوه قضائیه در آرای قطعی صادره از مراجع قانونی و کیفری به دلیل خلاف شرع صلاحیت استرداد دادرسی را دارد. در واقع این ماده علاوه بر موارد اعاده دادرسی مذکور در سایر قوانین مانند ماده 474، نوع خاصی از اعاده دادرسی را بیان می کند که صرفاً توسط رئیس قوه قضائیه و در مورد خاص مجاز است.

با توجه به اینکه اعاده دادرسی در ماده 477 منحصر به رئیس قوه قضائیه است، متقاضیان اعمال این ماده باید به نحوی درخواست خود را با مراجعه مستقیم به رئیس دستگاه و یا مراجعه به وی ابلاغ کنند. به مراجع مذکور در تبصره 3 ماده. 477 که می توانند درخواست را به رئیس اداره ارائه کنند.

متقاضی اعاده دادرسی به استناد این ماده توجه داشته باشد که موضوع این ماده مربوط به آرای قطعی است که از نظر رئیس مرجع مغایر با شرع بن تشخیص داده شده است. بنابراین ادعای خلاف قانون در این مورد کافی نیست.

وکیل ماده 474 و 477 قانون آیین دادرسی کیفری
از آنجایی که مواد 474 و 477 قانون آیین دادرسی کیفری در مورد درخواست اعاده دادرسی به مراجع قضایی است، اشخاصی که به نحوی در دعاوی حقوقی یا کیفری متهم و محکوم می شوند و به حق خود معتقدند.
آنها به دلایلی مفقود شده اند و رأی صادره از سوی دادگاه خلاف شرع و عدالت نیست، با وجود این مواد قانونی می توانند در صورت وجود شرایط مندرج در قانون، حضوری یا وکیل خود تقاضای اعاده دادرسی کنند.

وکیل در تهران...
ما را در سایت وکیل در تهران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس صفری vekiltehran بازدید : 167 تاريخ : دوشنبه 29 / 12 ساعت: 18:57